Pe 11 iulie, de la ora 17.00, are loc premiera naţională a spectacolului ,,Închide ochii şi ai să vezi mai bine”, la Sala Atelier a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale,” în cadrul Galei Absolvenţilor.

Acest eveniment reprezintă primul spectacol de teatru pentru publicul larg, accesibilizat în totalitate publicului cu dizabilități.

Copiii cu dizabilități nu pot merge la teatru, sau la operă, sau la un muzeu pentru că „deranjează”.

Deși au aceleași nevoi, doar că se manifestă diferit, în România secolului XXI încă nu s-a găsit o cale ca ei să poată beneficia în egală măsură de un proiect cultural ca un copil tipic.

Asociația de dezvoltare personală Grigore Popa – Școala de Joacă, Super eroi printre noi, Help me be a rock star și Asociația Magic, împreună cu UNATC, au născocit o piesă de teatru produsă pentru publicul larg, accesibilizată în totalitate pentru publicul cu dizabilități.

Pentru prima oara în România, toți copiii – tipici sau atipici se vor putea bucura de un act cultural fără a se „deranja” reciproc.

„Închide ochii și ai să vezi mai bine” este o adaptare după „Povestea seminței” scrisă de Dumitru Radu Popa și este o poveste pentru copiii care vor să înțeleagă mai bine lumea în care cresc.

O mică sămânță îi duce pe copii în lumea plantelor și a animalelor. În drumul ei întâlnește tot felul de personaje care îi dau anumite lecții despre Empatie, Dragoste de aproape, Grijă, Neuitare, Cunoaștere, Speranță.

DISTRIBUȚIE:

Alexandra Pribeagu – Samânța de nap / fluturele

Nuța Ilie – Omida / Furnica / Vântul / Floarea bătrână

Taisia Orjehovschi – Hârciogul / Mătrăguna

Varinia Mitrea – Buburuza / Mama / ajutor picioare hârciog

Oana Popa – Sămânța / floarea tânără

INTERPRETARE IN LIMBAJUL SEMNELOR: Lavinia Chițu

INTERPRETARE NARATIVĂ- NEVĂZĂTORI: Andrei Cristea / Miki Brebinaru Gheorghe

SCENARIUL ȘI REGIA: Oana Popa

Sub îndrumarea Prof. Coordonator: Conf.univ dr. Gabriel Apostol

MUZICA: Iulian Vrabete

VERSURI: Iulian Vrabete, Oana Popa, Alexandra Pribeagu

SCHIȚE PĂPUȘI: Clara Dărîngă

SCENOGRAFIE: Andreea Maria Pană

Asistenți: Elisabeta Onoriu, Teodora Paraschiv și Radu Gheorghițoiu + Departamentul de scenografie anul III licență UNATC

MIȘCARE SCENICĂ – Nadia DimitriuCONSULTANT ACCESIBILIZARE: Asociația Supereroi printre noi

ACCESIBILIZARE SUNET / LUMINI – Alin Halațiu

Accesul în sala de spectacol se va face începând cu ora 16.00 pentru acomodare.

Partener principal: Asociatia Magic

PARTENERI: Supereroi printre noi, Help Me Be A Rockstar, Galantom, HodoronkTronk, Lăptăria cu caimac, Rubin2000, Silvercraft, Sipet de Sidef, The Pub, Promax, Univ. Bucuresti, Gradina Botanica, Galantom, UNATC, Hodoronktronk’s world, O lume pentru toți, Accesibile Romania.

Spectacolul se joacă și cu ocazia festivalului „Zilele teatrului studențesc de animație – ContACT”, organizat de Casa de Cultură a studenților din București. Tot pe 2 iulie, de la ora 19.00, la Gradina Botanică, iar în cadrul Galei Absolvenților UNATC pe data de 11 iulie, de la ora 17.00 – Sala Atelier.

Persoanele cu dizabilități sunt rugate să se înscrie în formularul de mai jos, pentru a putea veni mai ușor în întâmpinarea nevoilor lor.

https://forms.gle/JNcwY1bABF51famV7

După spectacol va fi o sesiune de Q&A cu echipa de accesibilizare și cu invitații.

Linkul evenimentului: https://fb.me/e/M47nHMcc

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.