Plata prestațiilor sociale pentru persoanele cu handicap se va face, începând din ianuarie 2019, direct de către agențiile teritoriale pentru plăți și inspecție socială. Decizia Executivului are în vedere simplificarea procedurii de plată a beneficiilor sociale destinate persoanelor cu dizabilități, se menționează într-un comunicat de presă emis de Ministerul Muncii și Justiției Sociale.

Din anul 2007 și până în prezent, sumele destinate prestațiilor sociale pentru persoanele cu dizabilități au fost asigurate din transferuri din bugetul de stat către bugetele locale, sumele regăsindu-se în bugetul Ministerului Muncii și Justiției Sociale.

Administrarea sumelor s-a realizat prin Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și agențiile pentru plăți și inspecție socială județene și a municipiului București, iar plata efectivă la beneficiar a fost asigurată prin Direcțiile generale de asistență socială organizate în subordinea consiliilor județene, respectiv a consiliilor locale ale sectoarelor municipiului București.

Simplificarea procedurii de plată a prestațiilor sociale pentru persoanele cu handicap prin efectuarea plății, din ianuarie 2019, de către agențiile pentru plăți și inspecție socială județene și a municipiului București, va asigura un parcurs administrativ și financiar eficient pentru sprijinirea persoanelor cu dizabilități. Măsura este deja reglementată prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr.51/2017.

De asemenea, Hotărârea de Guvern, aprobată în ședința de joi, prevede procedura de acordare a plăților, precum și situațiile de suspendare sau de încetare a dreptului la prestațiile sociale pentru persoanele cu dizabilități

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.