Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială (AMAis) invită exploratori urbani – nevăzători și tipici să facă pași pe nevăzute către un viitor #BucurestiIncluziv, prietenos cu o comunitate diversă. Organizatorii și participanții vor descoperi orașul pas cu pas, într-un experiment senzorial ce combate supremația vizualului pentru a încuraja explorarea urbană și a susține integrarea socială a persoanelor cu deficiențe de vedere.
Inițiativa aparține AMAis și este susținută de Fundația Orange.

Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială a pregătit trei trasee de explorare urbană, invitând participanții să descopere orașul pe nevăzute, cu tot ce are el de oferit: Proba de mobilitate la Street Delivery pe 17 iunie; Proba de mobilitate în Vatra Luminoasă pe 23 iunie; Proba de mobilitate în Piața Unirii – Casa Lupu pe 1 iulie.

Pe nevăzute la Street Delivery – Smart Cities?
Se dă startul pe 17 iunie cu provocarea de a experimenta senzorial festivalul Street Delivery – nevăzători și tipici, cu invitația să vă lăsați ghidați de baston, aplicații mobile, sunete și arome de festival. Tema acestui an aduce în discuție conceptul Smart cities, iar #CMUSenseability vine să susțină un viitor #BucurestiIncluziv, mai inteligent, mai viu și mai prietenos cu toți locuitorii săi.

Participarea este gratuită și se face doar pe bază de înscriere, locurile sunt limitate: https://goo.gl/forms/C9cBRiULYUzfgQ8E2
Cum decurge Proba de Mobilitate la Street Delivery 2018:
– Ora 11:00, întâlnire cu participanții la Piața Romană în zona metroului, se formează echipele și se pornește spre zona festivalului.
– Între 11:30 – 13:00 se explorează spațiul Street Delivery și zonele amenajate pentru a ajunge la destinația finală, Grădina Universitarilor.
– Ora 13:00 Make Your Own Salad, experiment culinar marca Ecoshopping.ro& Calup, participanții își prepară pe nevăzute o salată din ingrediente proaspete, în schimbul unei donații – https://www.facebook.com/events/613596472338331/
_____________________________________
Atelierele interactive CMU Senseability propun o abordare unică – un spațiu de contact între persoanele cu deficiențe de vedere și persoane tipice din diverse domenii precum educație, servicii sociale, arhitectură, design și alti profesioniști care doresc să facă un prim
pas pe nevăzute către un viitor #BucurestiIncluziv.

Detalii la telefon 07575AMAIS sau contact@amais.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.