Oamenii sunt fiinţe sociale, iar interacţiunea este un proces natural de zi cu zi, indiferent de diferenţele dintre noi. STEP CHEF ATIPIC este locul în care pasionații de gătit, persoane cu persoane cu deficiențe de vedere și locomotorii din România au șansa să-și demonstreze abilitățile de bucătari și să fie și răsplătiți pentru asta. Pe 21 – 22 mai 2022, un juriu de specialiști, alcătuit din Chef Antonio Passarelli, Chef Michael Passarelli și Andrei Popa, somelier, va premia cel mai gustos fel de mâncare pregătit de concurenții care au trecut de preselecții, informează organizatorii evenimentului, într-un comunicat de presă.

„Responsabilitatea socială trebuie să existe în fiecare din noi, pentru că rezultatele unei munci depuse în folosul comunității se răsfrang asupra calității vieții noastre. Cu cât ne implicăm mai mult în rezolvarea problemelor altora, cu atât ne facem nouă un bine mai mare. Gătiți cu dragoste, gătiți simplu, gătiți înțelept!”, este îndemnul transmis de Chef Antonio Passarelli, coordonatorul juriului.

 „De-a lungul timpului am avut ocazia, ca în bucătăriile lumii să am alături Chefi atipici care mi-au demonstrat că nu există „Nu se poate!”. Îmi doresc să schimb și în România atitudini și mentalități, și să descopăr în cadrul concursului Step Chef Atipic, primul concurs de gătit dedicat în exclusivitate persoanelor cu dizabilități locomotorii și de vedere din țara noastră, oameni speciali care au pasiunea gătitului”, a declarat Chef Michael Passarelli.

„Chiar dacă misiunea acestui concurs de gătit este creșterea calității vieții persoanelor cu dizabilități și oferirea șanselor egale în societate, eu văd această inițiativă ca un loc pentru visătorii care se încăpățânează să își depășească limitele, pentru a-și îndeplini cele mai nebunești (din perspectiva societății) vise.

Acești visători ne dau o lecție importantă tuturor – nu contează cine ești, nu contează prin ce greutăți treci, viața este plină de experiențe pe care merită să le trăiești din plin, iar visele se pot îndeplini, chiar dacă acestea par imposibile”, a spus Andrei Popa, somelier.

Competiţia gastronomică este organizată de Step-Hear România, Rampe Mobile și BILANCIA România și are ca demers incluziunea persoanelor atipice și promovarea dreptului la o viaţă normală pentru persoanele cu dizabilități. Partener principal al evenimentului este Nestlé România, iar parteneri strategici: Asociaţia Nevăzătorilor din România, Consiliul Național al Dizabilității din România și Grupul de Inovație și Expertiză Socială.

Despre Step Chef Atipic

Step Chef Atipic, primul concurs de gătit dedicat persoanelor atipice din România este locul în care pasionații de gătit, persoane cu dizabilități locomotorii și cele cu deficiențe vizuale au șansa să-și demonstreze abilitățile de bucătari și să fie și răsplătiți pentru asta. Detalii despre competiţia culinară din 21-22 mai, aici: https://step-hear.com.ro/w/stepchef2022/

 Despre Chef Antonio Passareli

Și-a început ucenicia la 16 ani în bucătăria lui Pippo Todini unde a lucrat aproximativ 3 ani de zile.

După peripluri prin bucătăriile altor restaurante italiene, Antonio Passarelli ia o pauză și începe o viață cu multe călătorii și experiențe care îi permite să viziteze 20 de națiuni: de la Cuba la Thailanda, de la Kenia la Togo, de la Spania la Seychelles, de la Republica Dominicană la… România.

Antonio Passarelli a venit în România în urmă cu 30 de ani. Inițial, era decis să rămână doar șase luni, dar nu a mai plecat de aici.

Despre Chef Michael Passareli

S-a născut în Italia, unde a și copilărit, dar adolescența și-a petrecut-o în restaurantul din România al tatălui.

A lucrat în toate sectoarele bucătăriei, de la spălatul vaselor, garde manger, entremetier, sosier și Chef. Si-a perfecționat tehnicile și în bucătăriile restaurantelor celebre din Milano, Belgia, Olanda, Germania și Elveția.

Despre Andrei Popa

Andrei Popa și-a urmat mereu pasiunea pentru vinul românesc și chemarea de gurmand entuziast. Astfel, el a acumulat o experiență de 10 ani în ospitalitate, în roluri de manager de hotel, restaurant și somelier. El este fondatorul Dor De Vin – abonament lunar la vinuri exclusiv românești.

Pentru mai multe informații despre concursul „Step Chef Atipic”, vă rugăm contactați: stepchef@step-hear.com.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.