Ekaterina Borodulkina este o fetiță de 10 ani, care a uimit o lume întreagă cu talentul său extraordinar. Kate, cum o strigă cei apropiați, pictează tablouri uimitoare, încât nu bănuiești nicio clipă că ele sunt create de cineva care luptă cu o boală incurabilă.

Talentata fetiță suferă de o boală rară, numită distrofie musculară congenitală, de la vârsta de 3 ani. Boala i-a provocat atrofierea mușchilor, astfel că în prezent nu mai poate să meargă, să-și ridice mâinile sau să-și țină capul. Deși este țintuită într-un pat, Kate nu renunță să facă ceea ce iubește.

Pasiunea ei pentru artă este mai puternică decât dizabilitatea. Curajoasa fetiță își pune toată energia în crearea de tablouri colorate, expresive, care transced spiritul său creativ.

Crescând la Moscova, Rusia, Kate a început să deseneze când avea doar doi ani. Creioanele i-au devenit cele mai bune prietene, cu ajutorul lor creând lumi pline de culoare și de exuberanță, care contrastează cu realitatea cenușie. Părinții i-au remarcat talentul uimitor și au înscris-o la o școală de artă pentru copii. Aceștia au încurajat-o constant și au susținut-o pe micuța Kate, ca ea să poată să-și urmeze pasiunea și astfel să devină o sursă de inspirație pentru toți cei care-i privesc capodoperele. Îi place să picteze animale și peisaje. Arta ei a fost expusă în expoziții.

Picturile ei extraordinare ne reamintesc de puterea spiritului omenesc. În fiecare pictură, Kate lasă o parte din sufletul ei frumos și greu încercat. Fiecărei imagini îi dă sensul și trăirea ei profundă, aducând un mesaj de speranță: spiritul poate triumfa în fața limitărilor fizice.

Mama ei a cerut prin intermediul paginii sale de Facebook ajutor sub formă de donații, astfel încât Kate să poată obține un tratament special și un corset de care are nevoie pentru a sta în poziție verticală și în scaunul său rulant și pentru a se putea deplasa.

Kate este o lecție de ambiție, curaj și determinare. Prin picturile ei, poartă privitorii într-un univers plin de culoare, frumusețe și candoare.

Este incredibil modul în care Kate poate respira viața pe simple foi de hârtie, prin mișcări iscusite, creând imagini colorate cu animale, peisaje marine și flori.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.