LIPATTI SPECIAL – Ediția a III-a

În cadrul Festivalului Mozartissimo la Casa Artelor “Dinu Lipatti”

Program dedicat persoanele cu nevoi speciale

Duminică, 27 octombrie, orele 18.00 – 22.00

Primăria Municipiului Bucureşti prin Casa Artelor „Dinu Lipatti”, în parteneriat cu Consiliul Național al Dizabilității din România organizează, duminică, 27 octombrie 2019, începând cu orele 18:00, cea de-a III-a Ediție a programului cultural LIPATTI SPECIAL dedicat persoanelor cu nevoi speciale.

Programul cultural „Lipatti Special” s-a născut din dorința regizoarei Alice Barb, directorul fondator al Casei Artelor “Dinu Lipatti”, de a deschide cu drag porțile Casei Lipatti persoanelor cu nevoi speciale din tot spectrul de dizabilități și de a le oferi, lunar, acces la artă și cultură, precum și posibilitatea întâlnirii cu mari personalități ale culturii românești, și a socializării într-un spațiu elegant, încărcat de istorie, în plin centru al Capitalei.

După succesul înregistrat la primele două ediții ce au avut loc pe 1 și 22 Septembrie 2019, cea de-a III-a Ediție a programului “Lipatti Special”, finanțat de Primăria Generală a Capitalei, are loc în cadrul Festivalului Mozartissimo, eveniment organizat de Ziua Națională a Austriei și dedicat genialului Wolfgang Amadeus Mozart, compozitorul preferat al pianistului Dinu Lipatti, patronul spiritual al Casei Artelor „Dinu Lipatti”.

Persoanele cu dizabilități precum și însoțitorii acestora se vor putea bucura, începând cu orele 18:00, de Expoziția “Viața și creația lui Mozart” de unde vor afla detalii inedite despre marele compozitor, precum și de Expozițiile permanente “Dinu Lipatti – viața și opera” și Expozița de fotografii “Familia Lipatti și prietenii”.

În intervalul orar 18:00 – 21:00, în Saloanele Casei Lipatti vor avea loc Ateliere de face painting și pictură pe ceramică, unde publicul nostru special își va putea exersa aptitudinile artistice sub îndrumarea unor cunoscuți artiști plastici, membri ai atelierului de creație “Art Time Atelier”, bucurându-se în același timp de Audiții cu înregistrări celebre de Wolfgang Amadeus Mozart în interpretarea marelui pianist Dinu Lipatti, înregistrări de o perfecțiune inegalabilă.

De la orele 19:00, în Salonul de muzică al Casei Lipatti va avea loc Spectacolul de teatru pentru copii și oameni mari “Copilăria lui Mozart” produs de asociația „Clasic e fantastic”, un spectacol muzical ce va introduce publicul în creația marelui compozitor cu umor și voie bună. Din distribuție fac parte: Alexandru Unguru, Selina Colceru, Monica Ciută, Irina Sârbu, Ioana Mărcoiu, Șerban Gomoi, Monica Buștean, Raluca Ouatu. Regia spectacolului este semnată de Monica Ciută, scenariul de Emanuel Ciocu, scenografia și costumele de Sânziana Tarța, consultant de specialitate Cristina Sârbu.

Programul va continua de la orele 20:00 cu un Recital Extraordinar de arii și duete intitulat „Ama Deus” în interpretarea sopranei Cristina Maria Oltean, a baritonului Adrian Mărcan și a pianistei Mădălina Florescu. Din program vor face parte arii și duete din operele mozartiene celebre precum „Nunta lui Figaro”, „Don Giovanni”, „Flautul fermecat”, „Cosi fan tutte”, „Răpirea din Serai”, „Il re pastore”, „Directorul de teatru”.

Astfel, sunt invitate persoanele cu nevoi speciale și însoțitorii acestora în universul Casei Lipatti, unde deja s-a creat o tradiție și o legătură sinceră de prietenie între gazde, artiști și public, unde spațiul este pregătit pentru nevoile lor, cald și prietenos, și unde cultura nu este un privilegiu ci un drept al tuturor oamenilor care iubesc arta și au nevoie de ea.

Vă așteptăm cu drag la Casa Artelor „Dinu Lipatti”, Casa tuturor iubitorilor de Artă și Cultură!

Conceptul programului “Lipatti Special” aparține regizoarei Alice Barb, directorul fondator al Casei Artelor “Dinu Lipatti”.

Evenimentul este dedicat persoanelor cu nevoi speciale și însoțitorilor acestora, iar accesul se face în limita locurilor disponibile, doar pe bază de rezervare la numărul de telefon: 0723592727 – Dna. Claudia Brătan – Director Executiv al Consiliul Național al Dizabilității din România.

Informații despre Casa Artelor “Dinu Lipatti” găsiți pe Facebook: https://www.facebook.com/casadinulipatti/

Partener: Consiliul Național al Dizabilității din România

Partener media principal: Radio Romantic

Parteneri media: B1 TV, Agerpres, Jurnalul Național, centruldepresa.ro, Radio București FM, Observatoru

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.