Casa Națională de Pensii Publice anunță măsurile privind majorarea unor drepturi care se achită prin casele teritoriale de pensii.

În baza cadrului legislativ în vigoare, luna iulie aduce noi majorări ale unor drepturi care se achită prin casele teritoriale de pensii, după cum urmează:
I. Potrivit art.2 din OUG nr.2/2017, valoarea punctului de pensie crește – începând cu data de 1.07.2017 – la 1000 lei, ceea ce reprezintă o majorare cu 9% față de valoarea precedent (917,5 lei).

Efectele aplicării acestei măsuri se reflectă nu numai în majorarea pensiilor, ci și a următoarelor indemnizații:

Indemnizația pentru însoțitor, în cazul pensionarilor de invaliditate gradul 1, reprezentând 80% din valoarea punctului de pensie, se majorează de la 734 lei la 800 lei;

Indemnizația lunară stabilită conform Legii nr.8/2006 pentru membrii uniunilor de creație, cu încadrarea în plafonul prevăzut de lege, respectiv 2.900 lei;

II. În conformitate cu dispozițiile Legii nr.126/2017, indemnizațiile prevăzute de OUG nr. 105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate pe motive etnice se majorează, de asemenea, începând cu data de 1.07.2017.

În funcție de modalitatea de plată aleasă de beneficiari, noile drepturi vor fi achitate astfel: în data de 14 iulie, pentru cei care au conturi bancare;
între 14-28 iulie, pentru cei care primesc drepturile prin poștă.

5 Comments

  1. Se majorează și indemnizațiile de creștere copil 3 la 7 ani care sint cu însoțitor grad 1

  2. Sa inteleg ca nici pentru cei cu handicap accentuat ( gradul 2) nu au majorari?

    • Daniela Tontsch

      Aici este vorba numai de indemnizatia primita de insotitorii pensionarilor gradul I de invaliditate. Indemnizatia este in cuantum de 80% din punctul de pensie.

  3. Rodica Dumitrache

    Dar nu era vorba că ar majorează și pensiile de handicap ???????????

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.