Euthyrox, medicamentul care nu s-a găsit pe piață în ultimele luni, în România, și care a provocat atâtea discuții, este disponibil începând de miercuri, 20 mai, în mai multe oraşe din ţară, a anunțat Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC) într-un comunicat.

Asociația Distribuitorilor Europeni de Medicamente (ADEM) a încheiat, cu avizul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România, un acord de donație cu Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC) și Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune (APAA), pentru a contracara criza generată de lipsa acestui medicament în ţara noastră.

Medicamentul Eutirox 100 mcg donat, este importat din Spania, cu respectarea legislației române în vigoare, autorizat de către Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România și este echivalentul produsului comercializat în România sub denumirea de Euthyrox 100 mcg. Acest medicament este esențial în tratarea paciențilorcu afecțiuni tiroidiene, în patologia gușii benigne sau maligne ale adultului, în completarea deficitelor de substituție cu hormoni tiroidieni, în hipotiroidie sau în cazul extirpărilor totale sau parțiale ale tiroidei (tiroidectomie). Un comprimat de Eutirox 100 mcg conține levotiroxină sodică 100μg disponibil în noua formulă.

Se estimează că în România sunt în jur de 500.000 de pacienți cu afecțiuni tiroidiene care au ca recomandare tratamentul cu acest medicament.

Cele 5.000 de cutii de Eutirox 100 mcg, cu o valoare totală de 85.839 de lei, se găsesc în farmacii din Bucureşti, Iaşi, Constanţa, Oradea, Buzău, Timişoara, Cluj-Napoca şi Craiova.

Potrivit sursei citate, pacienții care au nevoie de acest medicament în tratamentul curent se vor prezenta la farmacie cu rețeta, scrisoarea medicală sau alt document eliberat de către medic care recomandă un tratament cu Euthyrox. Persoanele care nu se pot deplasa pot trimite un reprezentant la farmaciile menționate, cu o copie după aceste documente.

Mai jos, puteți accesa lista farmaciilor unde poate fi găsit medicamentul:

Lista-farmacii

One Comment

  1. MATEI MLADIN SIMINICA

    Va multumim am primit in luna Mai 2 foli de 100 mg si eu am reteta de 125 de mg pe zi acum eu nu mai am tratament si nu gasesc la nici o farmacie din Timisoara sunt operata am ambi lobi extirpati si ma simt rau am mai facut pauza de vreo doua luni tot pe lipsa tratamentului poate ne salveaza si pe noi cineva , va multumesc

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.