Executivul a aprobat astăzi, 16 mai 2018, Hotărârea de Guvern privind suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, pentru înlăturarea efectelor incendiului produs în data de 11 aprilie 2018, la Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iaşi.

În acest sens, suma de 10 milioane lei din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018 va fi transferată prin către institutul ieşean pentru executarea lucrărilor de reparaţii capitale necesare refacerii spaţiilor.

Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iaşi, care funcţionează la etajele 4, 5 şi 6 ale clădirii în care funcţionează şi Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi, s-a confruntat cu o situaţie de urgenţă în data de 11 aprilie 2018, când la sediul instituţiei s-a produs un incendiu devastator pornit de la staţia de Sterilizare a institutului. În urma acestuia au fost distruse magazia de materiale sanitare şi compartimentul Sterilizare în totalitate şi, într-o proporţie semnificativă Blocul Operator, Compartimentul USTACC al Secţiei Clinice de Cardiologie şi Secţia ATI a Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară, informează MS printr-un comunicat.

„Prin deteriorările suferite de Institut în urma incendiului, cei aproximativ 5,5 milioane de cetăţeni din zona de est a României au fost afectaţi şi nu au mai avut acces la servicii medicale de specialitate, pentru ei şi membrii familiilor lor. Am solicitat Guvernului României sprijin pentru această unitate medicală, astfel încât pacienţii să nu fie afectaţi”, a declarat Sorina PINTEA, ministrul Sănătăţii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.