Începând cu 28 iunie vor fi reluate minitaberele la Centrul de activități ,,Ridică-te și umblă” Sinaia. În fiecare săptămână, de luni până joi, se vor organiza serii destinate persoanelor cu dizabilități, a anunțat echipa de organizare a Asociației ,,Ridică-te și umblă”.

Potrivit sursei citate, chiar dacă centrul are o capacitate mai mare, numărul maxim al participanților va fi în jur de 15 persoane, incluzând persoane cu dizabilități, însoțitorii acestora și voluntari. Cazarea se va face în șase camere cu 4-8 locuri. Pentru scaune rulante sunt disponibile pâna la 6 locuri. Centrul deține patru grupuri sanitare, la care accesul se face din hol. Pentru situații excepționale putem pune la dispoziție scaune de toaletă.

,,Centrul este aflat într-o zonă cu multă natură și departe de forfota orașului. De asemnea, există suficiente posibilități de parcare. Este un loc ideal pentru a petrece un timp plăcut în natură, la munte, cu familia și prietenii, existând și posibilitatea vizitării unora dintre obiectivele turistice pe care le oferă Valea Prahovei, precum: Castelul Peleș, Cota 1400, telegondola Sinaia până la Cota 2000, Casa George Enescu, Muzeul cinegetic Posada, Lacul Bolboci ș.a. În fiecare zi vom avea programe și activități diferite, atât de interior, cât și de exterior. Toate acestea sunt completate de masa zilnică, gustoasă şi sănătoasă, oferită din abundenţă. Meniul va fi ovo-lacto-vegetarian, ca în taberele din ceilalți ani”, au precizat reprezentanții Asociației ,,Ridică-te și umblă”.

Costul total pentru 3 nopți de cazare și 3 mese pe zi este de 165 lei. Costurile de transport vor fi suportate de fiecare participant. De asemenea, excursiile mai lungi până la lacul Bolboci, la Cota 1400 cu mașina, ș.a. vor avea costuri separate minime.

Echipa de organizare a Asociației ,,Ridică-te și umblă” prezintă unele date tehnice care au rolul de a oferi claritate în buna desfășurare a taberei și în angajamentul fiecăruia dintre participanți, cum ar fi: respectarea normelor valabile în perioada de pandemie, purtarea măștilor în spațiile comune din interior și luarea mesei, cu distanțare socială. Dacă participantul va prezenta stare febrilă și simptome de răceală sau gripă nu va fi acceptat în incintă. Persoanele cu dizabilități de gradul I, care depind permanent de însoțitor, trebuie să aibă însoțitor. Vârsta minimă pentru participare este de 5 ani.

Față de ceilalți ani, o persoană cu dizabilități poate fi însoțită și de mai mulți membri ai familiei. La înscriere se va achita suma integrală de 165 RON. În cazul în care se renunță la tabără din cauza unor situații cu totul speciale (îmbolnăvire, accident, spitalizare, etc.), suma/restul sumei va fi returnat(ă). Transportul până la centru va fi în responsabilitatea participanților.

,,Ne rezervăm dreptul de a analiza fiecare înscriere urmărind încadrarea în scopul și obiectivele minitaberei. Vă aşteptăm cu drag să participaţi la una dintre cele mai bine organizate minitabere din ţară pentru persoanele cu dizabilităţi, unde veţi avea momente plăcute cu prietenii şi veţi trăi momente de mare frumuseţe sufletească”, au declarat reprezentanții Asociației ,,Ridică-te și umblă”.

Potrivit sursei citate, regulamentul minitaberelor „Ridica-te și umblă” include:

  • Respectarea normelor de igienă în camere și la grupurile sanitare.
  • Respectarea orelor de somn și a meselor zilnice, cât și a programului de deșteptare.
  • Respectarea programului de activități zilnice (având în vedere excepțiile).
  • Respectarea deciziilor organizatorilor pentru bunul mers al programelor minitaberei.
  • Păstrarea în condiții bune a lucrurilor încredințate din dotarea dormitoarelor sau din dotarea bucătăriei.
  • Orice plecare din centru trebuie să fie anunțată, iar persoana cu dizabilități să fie însoțită (dacă este cazul).
  • Relațiile dintre persoanele cu dizabilități și voluntari să fie de respect și amiabile.
  • Orice nevoie de bază va fi adresată voluntarului sau însoțitorului, cât și organizatorilor, dacă se impune.
  • Orice persoană, fie cu dizabilități, însoțitor sau voluntar, este chemată să realizeze un climat de familie în condiții de prietenie și amabilitate.
  • Voluntarul va asigura sprijinul solicitat de persoana cu dizabilități, fără ca persoana cu dizabilități să abuzeze de voluntar și nici ca voluntarul să neglijeze nevoile persoanei cu dizabilități.

,,În cazul în care persoanele vor crea turbulență, tensiuni repetate și se vor impotrivi regulilor stabilite, acestea vor fi rugate să părăsească minitabăra (cu sau fără returnarea sumei rămase). Persoanele care vor avea o suferință ce se va acutiza în minitabără, sau care vor cere spitalizare, vor fi relocate la domiciliu sau spital, după caz (cu sau fără returnarea sumei rămase). De asemenea, persoanele care vor pleca din minitabără în mod repetat în afara programului stabilit și a excursiilor programate vor părăsi minitabăra (cu sau fără returnarea sumei rămase). Fumatul și consumul de alcool sau stupefiante în incinta centrului sunt strict interzise pe toată durata mini-taberei”, a transmis echipa de organizare a Asociației „Ridică-te și umblă”.

Sursa citată a precizat că beneficiarii Asociației se vor înscrie începând cu ziua de 2 iunie, iar persoanele cu dizabilități care nu sunt beneficiarii Asociației (nu fac parte din filiale/grupurile Ridică-te și umblă organizate) se vor înscrie începând cu data de 10 iunie. Înregistrarea persoanelor va fi oprită odată cu completarea numărului de locuri.

Înscrierea va fi comunicată telefonic Asociației „Ridică-te și umblă”, la asistent managerul Asociației, Dan Faur – 0756212520, de luni până vineri, în intervalul 9:00 – 17:00. Pentru a fi valabilă înscrierea, în aceeași zi se va depune integral suma de 165 RON în contul de mai jos cu titlul „DONAȚIE TABĂRĂ”. Pe aceeași depunere pot fi cumulate mai multe persoane care se înscriu, sau grupuri. Contul Asociației pentru minitabără este deschis la BCR, Sector 2, București: RO91RNCB0073138072160001.

Potrivit Asociației, la momentul depunerii trebuie specificat: numele și prenumele persoanei/lor care va/vor participa în tabără, titlul: „DONAȚIE TABĂRĂ” și numărul de telefon. Înainte cu o săptămână, participanții vor fi sunați de secretariatul Asociației pentru a completa împreună anumite date necesare pentru tabară. Formularul solicită informații pentru a putea organiza evenimentul în funcție de dizabilitate, orar sosire/plecare, GDPR, etc.

Echipa de organizare precizează că, în cazul  în care se dorește să se depună costul de participare pentru mai multe persoane, este obligatoriu  să se specifice numele fiecărei persoane și numărul de contact al persoanei înscrise. Este important ca participanții să menționeze un număr de telefon corect, întrucât urmează să fie contactați. În cazul în care apar nelămuriri, acestia sunt rugați să le adreseze telefonic la numărul de mai sus sau să lase un mesaj privat pe pagina de Facebook a Asociației:

https://www.facebook.com/ridicatesiumbla

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.