Forumul european pentru persoanele cu dizabilități (EDF) a lansat, pe 3 decembrie 2018, petiția ,,Alegeri europene pentru toți”, prin care solicită acțiuni concrete din partea guvernelor UE.

Scări în secțiile de votare. Instrucțiuni lungi, complicate. Buletine de vot ilizibile. Persoane cu deficiențe de vedere și persoane nevăzătoare obligate să voteze asistate de persoane pe care nu le aleg ei (de exemplu, membrii echipei secției de votare) atunci când votează. Privarea dreptului de a vota pentru persoanele cu dizabilități intelectuale. Aceste aspecte comune împiedică în continuare persoanele cu handicap să voteze în 2019.

Dreptul de a participa la viața politică și dreptul la vot reprezintă drepturi fundamentale pentru toți cetățenii. Ele se află în centrul democrației și al cetățeniei. Acestea sunt, de asemenea, stipulate în Convenţia ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi (CRPD ONU), cum ar fi ,,libertatea de a alege şi independenţa persoanelor, participarea deplină şi eficientă la viaţa socială şi includerea în societate, oportunităţi egale, accesibilitate” (Articolul 3 din Convenția, mai sus menționată).

Peste 80 de milioane de persoane cu dizabilități se confruntă în mod obișnuit cu probleme în a-și exercita votul. Într-o perioadă în care abținerea, scepticismul și apatia politică sunt mai răspândite decât oricând, este esențială asigurarea unor alegeri accesibile. Aceasta va arăta că guvernelor europene încă le pasă de cetățeni.

Iată de ce EDF a lansat petiția ,,Alegeri europene pentru toți”, care spune liderilor că e nevoie de o Europă mai democratică, în care toți să fie egali și că vocile celor 80 de milioane de europeni contează.

Yannis Vardakastanis, președintele Forumului european pentru persoanele cu dizabilități, a declarat: ,,Dreptul de a vota și de a candida la alegeri sunt două dintre cele mai importante drepturi pe care le avem. Această discriminare continuă trebuie să se încheie.”

Dacă te-ai confruntat cu dificultăți în ceea ce privește încălcarea dreptului de a vota, completează și distribuie petiția, accesând linkul de mai jos:
https://you.wemove.eu/campaigns/alegeri-europene?utm_source=new_ro_member&utm_medium=facebook&utm_campaign=alegeri-europene&fbclid=IwAR3acc6GpW-92Q9x1mNR-0reAQ_JRgHtnnySyHKzao5sashzjmtnDsZ-Uyw

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.