Nicolae-Alexandru Simionescu sau Nicky, cum îi place să i se spună, este un tânăr ambițios și hotărât, în vârstă de 24 de ani, din Polovragi, Gorj, absolvent al Facultății de Drept și Administrație Publică a Universității Constantin Brâncuși. El suferă de tetrapareză spastică, însă acest lucru nu îl împiedică nici pe departe să-și realizeze visurile. Părinții lui, ambii profesori, i-au asigurat, cu mari sacrificii, accesul la o educație adecvată.

Imobilizat într-un scaun rulant, Nicolae-Alexandru Simionescu candidează din partea Partidului Național Liberal, la funcția de consilier județean, filiala Gorj. Dorința de ajuta oamenii, de a aduce un plus de valoare vieții cotidiene din județul Gorj și de a aduce un plus în privința calității vieții cetățenilor gorjeni, l-a determinat să se implice în politică.

,,Există o vreme în viaţa fiecărui om când îşi doreşte să facă ceva pentru comunitatea din care face parte. Să îi facă pe toţi cei din jur mai fericiţi, să pună o parte din sine însuşi în slujba semenilor săi. Momentul în care acel el realizează că trebuie să facă toate aceste lucruri, marchează devenirea sa ca om”, spune el.

Nicky mărturișește că, atunci când i s-a propus să candideze pentru funcţia de consilier județean, primul impuls pe care l-a avut a fost să mediteze bine la această propunere, care implică o responsabilitate foarte mare.

,,Ceea ce a primat în alegerea pe care am făcut-o, de a candida, a fost faptul că această candidatură îmi oferă posibilitatea pe care mi-am dorit-o mereu de a face toate acele lucruri de care comunitatea noastră, a locuitorilor județului Gorj are nevoie”, afirmă Nicky.

Întrebat dacă handicapul este o piedică, dacă acest lucru îi scade șansele pentru a fi ales, el răspunde: ,,Dizabilitatea nu reprezintă un impediment în dezvoltarea comunității, deoarece oamenii cu dizabilități primesc de la Dumnezeu niște calități care suplinesc dizabilitatea și care pot ajuta în dezvoltarea societății. Toata viața am luptat ca să schimb mentalitatea societății în privința persoanelor cu dizabilități, dar este posibil ca unele persoane să nu mă voteze, fiindcă am această dizabilitate”.

Nicky consideră că persoanele cu dizabilități nu pot să mai trăiască în această situație, în care sunt stigmatizate de societate, abandonate de stat și nevoite să supraviețuiască din niște venituri insuficiente. Din punctul lui de vedere, schimbarea situației dificile a persoanelor cu dizabilități trebuie să înceapă de la mentalitatea societății.

,,Schimbarea situației grele a persoanelor cu dizabilități din România este un proces foarte anevoios. El trebuie pornit de la mentalitatea societății în care trăim. Fiecare om sănătos trebuie să înțeleagă că în orice secundă poate ajunge să dobândească o dizabilitate. Apărarea drepturilor persoanelor cu dizabilități ține de drepturile fundamentale ale omului și de maturizarea democratică a societății noastre”, adaugă Nicky.

Tânărul politician susține că persoanele cu dizabilități se confruntă cu nenumărate bariere în țara noastră, precum lipsa de accesibilizare a mediului exterior, lipsa accesului la o educație adecvată și un loc de muncă și este nevoie de mai multă implicare în viața comunității.

,,Cred că, atât societatea în ansamblul său, cât și persoanele cu dizabilități trebuie să înțeleagă că este nevoie de persoane cu dizabilități în politică, pentru a arăta că suntem cu adevărat o democrație bazată pe valori europene”, mai spune Nicky.

În cazul în care va fi ales pentru funcția de consilier județean, Nicky Simionescu precizează că are multe proiecte pe care dorește să le implementeze.

 ,,În condițiile în care județul va fi condus de partidul pe care îl reprezint, am o multitudine de proiecte pe care vreau să le implementez și pentru care sunt convins că voi avea toată susținerea colegilor mei, care au demonstrat că apreciază și respectă persoanele cu dizabilitățiti, oferindu-mi șansa să candidez. Sunt mândru și bucuros de faptul că domnul deputat Dan Vilceanu, președintele PNL Gorj are încredere în mine. De asemenea, consider că alegerea lui Iulian Popescu, ca președinte al C.J Gorj, reprezintă o garanție că persoanele cu dizabilități din Gorj vor avea parte de respect”, a concluzionat el.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.