Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat, vineri, că a plătit ajutorul pentru nou-născuţi datorat pe mai multe luni, dar că există în continuare restanţe.

,,Am plătit zilele trecute ajutorul pentru nou-născuți, pentru mai multe luni restante. În acest moment, avem restanțe la ajutorul pentru nou-născuți și ajutorul pentru femei însărcinate, pe lunile martie, aprilie și mai. Reușim să însănătoșim bugetul în ritmul pe care ni-l permit încasările și până la sfârșitul anului vom fi la zi. Mulțumesc familiilor care beneficiază de aceste plăți pentru înțelegere și le asigur că Primăria Capitalei are toată determinarea să aducă la zi plățile care li se cuvin”, a scris primarul general pe Facebook.

Pe 7 mai, Nicuşor Dan preciza că persoanele adulte cu dizabilităţi vor primi în acest an un stimulent lunar de 250 de lei, reprezentând jumătate din suma acordată anterior, deoarece cuantumul iniţial nu poate fi susţinut prin posibilităţile financiare ale Municipalităţii.

„Aceasta este posibilitatea financiară a Municipiului Bucureşti în acest moment, în opinia mea, şi, cred eu, în opinia majorităţii. (…) În proiectul de buget sunt prevăzute stimulente pentru copii cu handicap la nivelul la care erau, iar pentru adulţi cu handicap la nivel de jumătate: 250 de lei în loc de 500 de lei. (…) Dacă la un moment dat în buget vor fi bani şi Consiliul General va reveni asupra alocării financiare, o să avem şi hotărârea din urmă care spune cuantumul, o să avem şi alocarea financiară”, a  explicat Nicușor Dan.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.