Premierul Ludovic Orban a susținut ieri, la Palatul Victoria, noi declarații cu privire la epidemia de coronavirus. Acesta a anunțat oficial demisia ministrului Sănătății, Victor Costache. De asemenea, el a anunţat că secretarul de stat Nelu Tătaru este propunerea lui pentru a prelua conducerea Ministerului Sănătăţii.

Prim-ministrul a precizat că obiectivul său constă în întărirea echipei de la Ministerul Sănătăţii, pentru a face faţă provocărilor  determinate de epidemia de coronavirus .

,,Rămânem concentraţi pe toate obiectivele stabilite: întărirea direcţiilor de sănătate publică pentru a face faţă nevoilor crescânde în activitate cauzate de epidemia de coronavirus; creşterea vitezei de derulare a anchetelor epidemiologice; asigurarea condiţiilor normale de viaţă, cu respectarea regulilor în carantină şi izolarea la domiciliu; efectuarea tuturor operaţiunilor caracteristice pentru direcţiile de sănătate publică, la timp, cu promptitudine şi în condiţii de eficienţă maximă”, a Ludovic Orban.

El a adăugat că va fi menţinut sistemul de diagnosticare stabilit de Institutul Naţional de Sănătate Publică, în conformitate cu recomandările europene şi internaţionale.

Premierul a subliniat importanţa dotării spitalelor cu materiale şi echipamente necesare, pentru a asigura protecţia cadrelor medicale, indiferent că este vorba despre unităţi aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii, a Ministerului Transporturilor sau a autorităţilor locale.

,,Avem prioritate zero achiziția de materiale, echipamente, dispozitive absolut necesare pentru a putea proteja angajații spitalelor și, de asemenea, pacienții din spitale care sunt tratați pentru alte afecțiuni decât pentru coronavirus. Punem în practică, în continuare, Planul de pregătire a spitalelor pentru tratarea pacienților infectați. Păstrăm, practic, aceeași strategie care este stabilită și, gradual, pregătim toate spitalele care intră în dispozitivul strategic, gândit pentru tratarea pacienților care sunt infectați cu coronavirus, pregătirea lor pentru momentul în care vor trebui să intre în dispozitivul de tratare”, a concluzionat Ludovic Orban.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.