Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” inițiază proiectul „Ora liniștită”, un eveniment organizat, în parteneriat cu asociația Supereroi printre noi, în cadrul căruia vizitatorii cu dizabilități senzoriale și neurocognitive pot vizita expoziția fluturilor exotici vii într-o atmosferă prietenoasă nevoilor lor.

,,În București, la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, se poate vizita expoziția fluturilor exotici vii, accesibilizată permanent, dar și cu o oră specială de vizitare pentru persoanele ce au nevoie de mai multă liniște din punct de vedere senzorial „, au transmis organziatorii.

,,Ora liniștită” este organizată în zilele de luni, 9 și 23 august, între orele 10.30 – 11.30, în afara programului obișnuit de vizitare, asigurându-se astfel publicului cu nevoi speciale posibilitatea de a admira fluturii exotici în liniște și feriți de agitația unei zile aglomerate. Frații, bunicii și prietenii copiilor cu nevoi speciale sunt bineveniți.

,,Ora liniștită se adresează acelor vizitatori, mici sau mari, pentru care o zi obișnuită de vizitare, cu aglomerație, așteptat la coadă, gălăgie poate fi prea mult. Așa încât organizăm această ,,Oră liniștită”, în zilele de luni, pusă deoparte pentru vizitatorii cu deficiențe senzoriale, asociate diferitelor tipuri de diagnostic”, au mai precizat organizatorii.

Potrivit organizatorilor, sera de fluturi are și ferestre transparente, special pentru cei care se tem de fluturi, dar ar vrea totuși să îi admire. Spațiul este accesibilizat scaunelor rulante

Accesul către seră se va face prin partea laterală a muzeului (partea stângă) – pe poarta de intrare a personalului. Fiecare persoană cu dizabilități + un însoțitor beneficiază de acces gratuit, în baza unui document doveditor.

Pentru a vă putea asigura condiții de vizitare cât mai plăcute, completați formularul de participare de aici: https://forms.gle/7hgfVaPsfARuy4di8

Pentru mai multe informații, accesați pagina evenimentului https://www.facebook.com/events/545410000140086?ref=newsfeed

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.