Clinica de Pediatrie II din Cluj-Napoca a inaugurat două camere sterile, destinate copiilor cu tumori maligne severe pentru a-i feri de contaminarea cu bacterii agresive. Proiectul de dotare a clinicii a fost coordonat de Asociaţia „Dăruieşte Viaţă”. Finanţarea se ridică la 100.000 de euro și a fost asigurată printr-o sponsorizare oferită de organizatorii festivalului Untold.

Investiţia a constat în amenajarea și dotarea cu instalaţii de filtrare a aerului care au presiune constantă, astfel încât să poată fi ţinute sub control foarte strict condiţiile de sterilitate. Copiii pot fi însoțiți de către părinţi pe parcursul tratamentului, potrivit structurii camerelor.

Fiecare cameră sterilă este mobilată cu un singur pat. Importanţa camerelor sterile este majoră pentru tratarea copiilor cu tumori maligne severe, care sunt imunodeprimaţi, iar riscul contaminării în spital cu bacterii agresive este major. Lupta împotriva infecţiilor şi prevenirea lor este de importanţă vitală, la fel şi asigurarea unor condiţii vitale pe perioada în care copilul cu leucemie face tratament.

În urma acestor dotări clinica poate oferi condiţiile necesare pentru a-i determina pe părinţii copiilor cu afecţiuni oncologice să opteze pentru tratamente în România, condiţiile de îngrijire medicală şi de igienă fiind similare cu cele din strainătate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.