Autor: Emanuela Bragadireanu

O cauză majoră a problemelor picioarelor este reprezentată de tipul de încălțăminte purtat. Alegerea unor pantofi strâmți, mult prea rigizi sau cu toc, în timp duc la dezvoltarea unor afecțiuni. Femeile sunt principalele victime atunci când este vorba despre alegerea potrivită a încălțămintei. Știai că 9 din 10 femei poartă încălțăminte care provoacă disconfort la nivelul picioarelor?

Prin urmare, doamnele și domnișoarele sunt de nouă ori mai predispuse să dezvolte probleme la nivelul picioarelor comparativ cu bărbații.

Printre cele mai întâlnite afecțiuni se numără:

  • Monturile, care reprezintă una dintre cele mai frecvente afecțiuni ale piciorului ce constă în devierea vârfului degetului mare al piciorului spre celelate degete.
  • Inflamarea tendonului lui Ahile, numită și tendinită achileană, care reprezintă o altă afecțiune des întâlnită cauzată de purtarea pe un timp îndelungat a pantofilor cu toc înalt.
  • Fasceita plantară, care reprezintă inflamația fasciei plantare, fiind cea mai frecventă cauză a durerii de călcâi.

Majoritatea persoanelor asociază în mod greșit încălțămintea ortopedică cu persoanele vârstnice sau cu cele care suferă de afecțiuni la nivelul picioarelor. În ultimii ani, pantofii ortopedici și-au schimbat design-ul foarte mult, putând fi integrați cu ușurință în ținutele fashion.

Încălțămintea ortopedică comparativ cu încălțămintea obișnuită, pe care o găsim în majoritatea magazinelor, trebuie să îndeplinească anumite caracteristici care ajută la susținerea piciorului în mod corect.

Una dintre cele mai importante caracteristici a încălțămintei ortopedice este materialul. Pantofii ortopedici trebuie să fie confecționați dintr-un material moale, care scade riscul de a freca sau zgâria piciorul de pantofi.

Talpa reprezintă un aspect important atunci când este vorba de pantofii ortopedici. Talpa, fiind una puternică și elastică în același timp, ajută la absorbția șocurilor din timpul mersului. Vârful pantofilor ortopedici comparativ cu cei obișnuiți este rotund, oferind astfel suficient spațiu pentru degete. Cea mai importantă caracteristică a pantofilor ortopedici este cea de a conferi sprijin pentru arcul plantar.

Beneficiile pantofilor ortopedici sunt vaste, existând multe motive pentru care aceștia reprezintă un must-have în garderoba oricărei femei.

  • Pentru toate femeile, comoditatea este principala caracteristică atunci când vine vorba de alegerea unei perechi de pantofi. Pantofii ortopedici neprovocând dureri, reprezintă un plus, mai ales pentru femeile care petrec multe ore în picioare pe parcursul unei zile.
  • Pantofii ortopedici mențin piciorul într-o poziție firească, susținând arcada piciorului, talpa preluând în mod egal greutatea corpului, astfel încât durerea de tălpi va disparea complet.
  • Purtarea pantofilor ortopedici poate ameliora durerile de spate și de genunchi. O poziție greșită etalată zilnic prin purtarea unor pantofi necorespunzători (de obicei cu tocuri, cu vârfuri ascuțite sau cu talpa foarte rigidă) va duce la apariția durerilor la nivelul articulațiilor.
  • Ameliorarea circulației periferice. Pantofii ortopedici vor permite picioarelor dumneavoastră să aiba spațiul necesar pentru a avea condiții benefice circulației și vor scădea riscul de a dezvolta vene varicoase la membrele inferioare.
  • Purtarea pantofiilor ortopedici corectează afecțiunile picioarelor.

Prețul pantofilor ortopedici diferă, începând de la 96 de lei și ajungând până la 531 de lei. Site-ul www.donis.ro curpinde o multitudine de modele pentru pantofii ortopedici, atât în funcție de cerințe, cât și în funcție de design-ul dorit.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.