Şi anul acesta, Asociația „Împreună pentru Viitor” Constanța pune la dispoziția persoanelor cu dizabilități plaja accesibilizată de la Pupa Beach, din stațiunea Mamaia, pentru a oferi egalitate de șanse și un turism civilizat, deschis tuturor, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanţii asociaţiei.

Potrivit sursei citate, plaja este funcțională din luna august 2017 şi a atras numeroase persoane cu nevoi speciale venite atât din țară, cât și de peste hotare. În acest sezon estival, oamenilor li se pun la dispoziție scaune flotabile, dedicate în special celor care au dizabilități locomotorii.

Prima plajă din România pentru persoanele cu nevoi speciale a fost creată în cadrul proiectului ,,Plajă şi Mare pentru TOŢI”, cu ajutorul unor sponsori inimoşi.

Reprezentanții asociației transmit că au reușit să accesibilizeze încă trei plaje pentru persoanele cu dizabilități, unde aceștia vor avea la dispoziție un scaun flotabil.

,,În anul 2021, am reușit să ne extindem și să accesibilizăm încă două plaje: Plaja Ancuței din Năvodari și Plaja Lebedelor din Mangalia. În acest sezon estival, pe aceste plaje veți găsi câte un scaun flotabil pentru persoane cu dizabilități. Mai mult, anul acesta am reușit să mai adaugăm încă o plajă, Blanco Beach din stațiunea Mamaia, în lista plajelor accesibilitate de pe litoralul Mării Negre, unde vă așteaptă un scaun flotabil.

Cu fiecare an care trece, am reușit să extindem «Plajă și Mare pentru Toți» . Așa că, în acest moment, ne putem mândri cu un număr de patru plaje accesibilizate pe litoralul Mării Negre. Ce este mai frumos decât să vedem din ce în ce mai multe persoane că reușesc să ajungă la plajă și să se bucure din plin de apa mării?”, a precizat Mihaela Căruţaşu, preşedintele Asociației „Împreună pentru Viitor”.

Reprezentanții asociației menționează că pe aceste plaje persoanele cu dizabilități pot beneficia de acces gratuit la scaunul flotabil și de șezlong în baza certificatului de handicap.

,,În atenția persoanelor care au stipulat pe certificatul de handicap că au nevoie de însoțitor. Decizia de a oferi șezlong gratuit și însoțitorilor rămâne la alegerea administratorului plajei„, au mai spus aceștia.

Asociaţia ,,Împreună pentru Viitor” Constanţa își propune să ofere copiilor şi tinerilor fără posibilităţi şansa de a schimba viitorul prin educaţie şi dezvoltarea comunităţii în care trăiesc. Aceasta are ca scop acordarea de sprijin oricărei persoane în nevoie şi promovarea implicării şi a voluntariatului ca instrumente de evoluţie socială.

Pentru mai multe informații, accesați site-ul www.ipv-ong.ro sau pagina de facebook a asociației: https://www.facebook.com/ipvconstanta/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.