Există acte de curaj pavate cu voință și pasiune, care demonstrează că nimic nu este imposibil. În spatele lor stau povești pline de inspirație ale unor oameni care și-au învins temerile și au dorit să arate că niciun vis nu e prea mare, nicio provocare nu este prea grea. O astfel de poveste este cea a lui Scott Doolan, primul bărbat paraplegic care încearcă să cucerească muntele Everest.

Scott Doolan, în vârstă de 28 de ani, din Bowraville, Australia, este un om fenomenal, cu o forță motivațională ieșită din comun. Abilitatea sa de a se ridică deasupra oricărei îndoieli și temeri, precum și de a depăși adversitățile, este extraordinară. Când avea 17 ani, viața i s-a schimbat dramatic. El a suferit un accident de motocicletă care i-a provocat leziuni serioase la nivelul măduvei spinării. Aproape orice os din organismul său era rupt. Doctorul i-a spus clar că are 99,5% șanse să nu mai meargă niciodată. Împreună cu familia a trecut prin zile foarte întunecate, însă Scott a reușit să treacă peste această dificilă provocare pe care viața i-a scos-o în cale și, mai important, e faptul că nu a renunțat la visuri.

Din momentul în care Scott a intrat într-o sală de gimnastică, el a simțit că are un scop în viață, acela de a fi capabil să inspire și să motiveze oamenii, nu doar pe cei cu dizabilități fizice, ci pe oricine. El se gândea că dacă va reuși să le arate celor din jur că ,,poate”, cu siguranță că ar fi capabili să o facă și ei.

Unul dintre visuri, este de a urca Muntele Everest, cel mai înalt punct de pe pământ (8848 m), într-un scaun rulant. Pare un gest nebunesc și incredibil…

Scott își dorește să facă această aventură epică pentru a-și depăși limitele, pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la dizabilitățile fizice și mintale, precum și pentru a-i inspira pe ceilalți și a-i ajuta să descopere puterea nelimitată a minții. El consideră că viața nu ar trebui să fie limitată de nimic, iar atunci când ne punem mintea și resursele împreună, totul devine posibil. Pentru Scott, această expediție spre porțile cerului sau acoperișul lumii merită parcursă, iar lupta începe cu dorința de neoprit de a ajunge acolo.

,,Primul meu gând a fost: ,,În niciun caz, eu nu pot face asta! E imposibil!” Cu toate acestea, după ce m-am gândit mai bine și am discutat cu echipa, mi-am zis: De ce nu? Ce alt mod mai bun există de a-mi depăși limitele și de a-i influența pe alții, decât să urc pe cel mai mare munte din lume? “, a declarat Scott pentru APEXGEN.

,,Din punct de vedere fizic, va fi cea mai mare provocare din viața mea, însă sunt pregătit să o înving… Gândul de a fi primul paraplegic care a escalat Muntele Everest cu asistență minima va fi un vis devenit realitate. Faptul de a atinge ceva ce pare aproape imposibil este ceea ce definește pe cineva dispus să dea tot ce are și să acceseze cu adevărat puterea minții. Cred că este ceva ce-l vei prețui pentru tot restul vieții tale și sper să reușesc să-i inspir pe alții.”

Această expediție, care este planificată pentru perioada februarie-martie 2018, va motiva oamenii și le va arăta că orice este posibil.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.