Povestea lui Gabi Răzvan Iordache este dureroasă și totuși încărcată de speranță. Este povestea unui învingător, care atunci când picioarele au încetat să-l ajute, gândul și inima au mers mai departe, crezând într-o minune.

Gabi Razvan Iordache, acum în vârstă de 39 de ani, a fost un copil si un adolescent normal, plin de viață, jucăuș, care și-a dedicat o mare parte din timpul său activitățiilor în aer liber: alerga, înota, făcea atletism. Din nefericire, în urmă cu 22 de ani, în timp ce făcea scufundări cu prietenii, a suferit un cumplit accident, care avea să-i schimbe radical viața. Gabi și-a fracturat coloana vertebrală și a rămas paralizat complet, de la gât în jos. Doctorii i-au doar 4% șanse de supraviețuire. În ciuda acestui pronostic, Gabi a refuzat să se lase înfrânt de paralizie și se hotărăște să lupte pentru viața sa, pentru a reveni pe picioarele lui.

Înconjurat de dragostea familiei și a prietenilor, Gabi a reușit să câștige bătălia cu viața. Când mulți credeau că totul e pierdut, el a arătat că se poate. Chiar dacă își petrece viața într-un scaun rulant, el nu s-a cantonat la acesta. Gabi consideră că inteligența unui om nu stă în două picioare. Astfel, a continuat liceul, a absolvit Facultatea de Științe Economice din cadrul Universitatii de Petrol și Gaze din Ploiesti, secția Management, unde a terminat ca șef de promoție. În plus, a depus eforturi susținute pentru o recuperare completă.

Aceată stare de inactivitatea a condus treptat la atrofie musculară, iar leziunea a dus la reducerea controlului asupra vezicii urinare și a intestinului, fiind ajutat de părinții săi pentru a-și indeplini sarcinile zilnice simple cum ar fi mutatul în și din pat, îmbrăcatul și multe altele. Însă Gabi nu a renunțat nicio clipă la luptă, la găsirea unui tratament, la credința într-un miracol. Și într-adevăr, el a descoperit o procedură revoluționară pentru persoanele cu leziuni ale măduvei spinării. Este vorba despre stimulare epidurală, tratament care se efectuează într-o clinică din Thailanda. Pentru a acoperi cheltuielile acestui tratament, tânărul a inițiat o campanie de strangere de fonduri.

Cu încredere și optimism, Gabi a călătorit în Bangkok împreuna cu soția și mama sa pentru a efectua intervenția chirurgicală de stimulare epidurală și terapia cu celule stem.

,,Miracolul s-a întâmplat aici „, a spus Gabi
Intervenția a decurs foarte bine, Gabi s-a recuperat rapid si, spre surprinderea sa, nu a suferit absolut nici un efect secundar. În zilele de după operație, el a început un plan de tratament, care constă în mai multe sesiuni de cartografiere (mapping) și programe de reabilitare. În mod neașteptat, a înregistrat îmbunătățiri majore, în ciuda problemelor legate de natura prelungită a leziunii. Tânărul are acum controlul asupra gleznelor la ambele picioare și poate să efectueze până la 30 de mișcări voluntare în urma acestei proceduri. De asemenea, Gabi și-a recâștigat treptat controlul asupra flexiei șoldului, reușind mai multe mișcări în timp ce a fost ridicat.

,,Miracolul s-a întâmplat aici. Nimeni nu s-a așteptat la acest lucru într-un timp atât de scurt”, a spus el într-un interviu pentru Epidural Stimulation
Gabi a avut doar cuvinte de laudă, exprimându-și recunoștința față de personalul medical, care a dat dovadă de profesionalism și dăruire. Așteaptă cu nerăbdare să continue tratamentul și să aibă parte de noi schimbări pozitive în viața sa.

One Comment

  1. Anca Croitoriu

    Bravo Gabi Razvan nu renunta. Am mare nevoie sa iau legatura cu tine pentru un caz similar. Te rog frumos contacteaza-ma . este vorba de verisoara mea Magda, 42ani. Vreau sa o ajut cum pot . Te rog frumos contacteaza-ma . Am trimis diagnostic si informatii la clinica asteptam raspuns . Dar vorbind cu tine sau cu sotia ta sau cu mama ta ne-ati ajuta enorm sa impartasim experiente. Multumesc din adancul sufletului.
    Cu deosebita stima si respect.
    Anca Croitoriu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.