Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB) a demarat selecţia publică de proiecte cu finanţare nerambursabilă, destinată organizaţiilor şi asociaţiilor care acţionează în domeniul social.

,,A fost demarată prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București selecția publică de proiecte cu finanțare nerambursabilă, destinată organizațiilor și asociațiilor care acționează în domeniul social. Fondurile sunt destinate activităților nonprofit de interes local, pentru dezvoltarea și diversificarea serviciilor sociale adresate grupurilor vulnerabile dezavantajate social”, a scris Nicușor Dan, pe pagina sa de facebook.

Potrivit sursei citate, suma totală alocată pentru anul 2022 este de 1.000.000 lei, iar valoarea totală eligibilă a unui proiect poate fi de maxim 200.000 lei.

Sunt eligibile la finanţare următoarele categorii de proiecte sociale:

  • protecţia victimelor traficului de persoane – servicii rezidenţiale;
  • protecţia victimelor violenţei în familie – servicii rezidenţiale;
  • protecţia persoanelor adulte fără adăpost – servicii rezidenţiale şi/sau de zi;
  • asistenţă şi sprijin umanitar pentru refugiaţi – servicii rezidenţiale şi/sau de zi;
  • campanii de testare voluntară HIV, HVB, HVC, TBC şi altor boli asociate, a persoanelor consumatoare de substanţe/aflate în risc;
  • protecţia copiilor cu dizabilităţi – terapii complementare de integrare senzorială.

Primarul Capitalei a precizat că ,,perioada de depunere a proiectelor este 27 iunie 2022 – 26 iulie 2022, termenul limită fiind 26 iulie 2022, ora 16:30, urmând ca selecția acestora să se facă până pe data de 03 august 2022”.

De asemenea, Nicuşor Dan a oferit informaţii cu privire la documentaţia de solicitare a finanţării nerambursabile, precum şi criteriile de atribuire care se vor regăsi pe site-ul www.dgas.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.