Astăzi, 20 noiembrie a.c., cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului, Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță a recepționat două microbuze adaptate pentru copiii cu dizabilități în scaun rulant.

Autovehiculele, a câte 8 locuri fiecare, special configurate pentru transportul copiilor cu dizabilități, au fost donate Centrului de Zi și Recuperare Copil cu Dizabilități „Harap Alb” din sectorul 4 de către Agenția de Cooperare și Coordonare Turcă (TIKA Romania), în cadrul unui program de susținere și îmbunătățire a serviciilor sociale.

Microbuzele sunt dotate cu rampe automate de acces pentru copiii cu dizabilitate motrică și echipate corespunzător cu centuri de siguranță și accesorii specifice, în conformitate cu legislația în vigoare.

Cu ajutorul lor, copiii cu dizabilități neuro-motorii și greu deplasabili vor putea fi transportați cu ușurință de acasă la centru și invers, pentru a avea acces nelimitat la activitățile de recuperare de care au neapărată nevoie și de care pot beneficia în cadrul Centrului de Zi și Recuperare Copil cu Dizabilități „Harap Alb”.

Cu o capacitate de 100 de locuri, centrul este destinat copiilor de vârstă școlară cu handicap, de la nivelul Sectorului 4, care primesc aici toată îngrijirea necesară. Specialiștii vin în ajutorul lor cu programe și activități complete de recuperare, printre care și hidrokinetoterapia, foarte utilă în recuperarea locomotorie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.