Dreptul la educaţie este unul din drepturile fundamentale ale omului şi temelia unei societăţi corecte. Educaţia incluzivă porneşte de la această convingere, având ca scop exploatarea resurselor existente, în special a resurselor umane, pentru a susţine participarea la procesul de învaţămînt a tuturor copiilor din cadrul unei comunităţi.

Pornind de la ideea că ,,fiecare copil este o lume” care trebuie descoperită, stimulată și promovată, Asociația CONIL a înființat, în anul 2012, Școala CONIL, unul dintre cele mai ambițioase proiecte ale acesteia. Școala a fost înființată în baza Ordinului ministrului Educației Naționale și a fost acreditată pe nivel primar și preșcolar în anul 2018.

Școala CONIL este o școală privată, incluzivă, deschisă tuturor copiilor, inclusiv celor cu nevoi speciale diverse – tulburări emoționale, ADHD, autism, sindrom Down, epilepsie, retard mediu, tetrapareza, etc. În cadrul școlii, învață atât copii tipici, cât și cei cu nevoi speciale, într-o deplină armonie.

,,Incluziunea și diversitatea sunt doi dintre stâlpii de bază ai Asociației CONIL, iar țelul nostru este ca mereu să îi spijinim pe cei ce au nevoie de ajutorul nostru, cât de bine putem. În anul 2018, Școala CONIL a fost acreditată, fiind considerată una dintre școlile private etalon din România. Prin aceasta, noi ne dorim să devenim modele pentru copiii de la CONIL, și împreună să facem ca diversitatea și incluziunea să creeze, încetul cu încetul, o lume mai bună pentru ei”, spun reprezentanții Asociației CONIL.

Școala CONIL colaborează încă de la înființare cu psihologi și logopezi cu o vastă expertiză care asigură contra cost, în funcție de opțiunile fiecăruia, ore de logopedie, terapie ocupațională, consiliere psihologică, grupuri de dezvoltare personală pentru copii și părinți.

Școala CONIL urmărește Curriculumul național, însă adaptat stadiului de dezvoltare al fiecarui copil.  Aceasta oferă o gamă largă de cursuri opționale, și anume: engleză, arte plastice, sport și mișcare, zumba kids, arts&crafts,  teatru, ateliere psihocreative, bune maniere, șah,  cor,  pian, chitară etc.

De asemenea, copiii au posibilitatea de a face diverse terapii in cadrul școlii CONIL, precum terapie ocupațională sau ABA, kinetoterapie, terapie prin arte combinate. Toate aceste ore de recuperare sunt făcute cu terapeuți cu multă experiență în lucrul cu copiii.

Reprezentanții Asociației CONIL susțin că școala CONIL și-a propus sa creeze o lume in care toți copiii sunt tratați cu iubire, răbdare, toleranță și sunt învățați ce înseamnă empatia și respectul.

,,Pornind de la idea că noi putem schimba lumea, ne dorim să devenim modele pentru copiii noștri, și împreună să facem ca toleranța și acceptarea să stăpânească lumea. Ne dorim să ne ocupăm de copiii dumneavoastră cu bucurie, entuziasm, speranță  și să reușim să le sădim în suflet dorința de a intra în lumea cunoașterii de sine și a lumii înconjurătoare cu pasiune, optimism și fericire”, precizează reprezentanții Școlii CONIL.

Urmare a proiectelor derulate de Asociația CONIL în cei peste 10 ani de activitate, peste 3000 de copii cu cerințe speciale educaționale au luat parte la programe speciale de educație și terapie dezvoltate de echipa CONIL, peste 35.000 de copii tipici și cu dizabilități au performat pe scene renumite ale capitalei, peste 300 de copii cu nevoi speciale au participat la tabere de integrare, peste 1500 de elevi cu dizabilități au luat parte la cursuri gratuite de weekend, iar specialiștii CONIL au acordat, în mod gratuit, peste 3000 de ore de terapie.

Pentru mai multe informații despre Școala CONIL, intrați pe pagina site-ului: https://conil.ro/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.