Spalarea parului poate fi o mare problema pentru persoanele cu mobilitate redusa. Din fericire specialistii au creat un dispozitiv gonflabil special, menit sa readuca confortul pacientilor.

In Romania, acest produs poate fi achizitionat aici…

Sunt necesari urmatorii pasi pentru o spalare corecta si relaxanta pentru persoana cu dizabilitate:

Se poate spala parul cel putin o data pe saptamana, bineinteles se poate spala mai des, depinde de tipul de par al persoanei cu dizabilitati.

Obiectele necesare sunt: prosoape, sampon, balsam de par, vata pentru urechi, o perie de par, un uscator de par si un bazin gonflabil cu apa calda.Pasii pentru a spala parul in pat atunci cand persoana e imobilizata complet la pat.

1.Pregateste cele enumerate mai sus, plus niste manusi, apoi explica-i persoanei in cauza procedura de spalare a parului.

2.Se elimina perna, se acopera patul cu o folie de plastic pentru a evita udarea patului.

3.Se aseaza bazinul gonflabil sub capul persoanei imobilizate, eventual se mai aplica pe umerii persoanei imbolizate niste folie de plastic si prosoape pentru a nu se uda. Se pot folosi si sacose mari de plastic pentru a proteja gatul persoanei imobilizate, asta in cazul in care nu aveti folie de plastic.

4.Se introduce cu grija vata in urechi.

5.Dupa ce parul se afla in bazinul gonflabil si capul persoanei imobilizate sta confortabil puteti aplica apa calda cu orice recipient, pana ce parul este complet ud si pregatit pentru aplicarea samponului.

6.Dupa cum vedeti in imagine acest bazin gonflabil detine un furtun prin care apa se scurge. Acest furtun se lasa sa atarne in interiorul unei galeti pentru a se scurge apa murdara din bazinul gonflabil.

7.Se aplica samponul pe parul umed si se maseaza usor. Se repeta aceasta actiune de doua ori.

8.Se clateste bine parul, se aplica balsamul apoi se clateste iar parul cu mare atentie si la galeata, care se va umple. Aceasta va fi golita daca este prea plina.

9.Se acopera parul cu un prosop. In timp ce prosopul va absorbi apa cat de cat, se scoate bazinul gonflabil de sub capul persoanei imobilizate si toate ustensilele vor fi puse la locul lor.

10.Se usuca parul cu uscatorul de par, apoi se scoate folia de plastic care a fost pusa pe pat sub bazinul gonflabil.Apoi se pune inapoi perna sub capul persoanei imobilizate.

Traducere: Oana Catalina Druta

Sursa…

One Comment

  1. Melnic ruxandra

    Bună xiua
    Cit costa un bazin gonflabil pentru spălat parul

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.