Guvernul a aprobat, în şedinţa de vineri, o hotărâre prin care se prelungeşte valabilitatea programelor naţionale de sănătate până la sfârşitul lunii martie 2021, pentru a se asigura continuitatea acestora, în condiţiile în care nu este aprobat încă bugetul pentru anul viitor.

,,La solicitarea Ministerului Sănătății, Executivul a aprobat în ședința de astăzi, 11 decembrie 2020, Hotărârea pentru prelungirea termenului de aplicare a prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 155/2017 privind aprobarea programelor naţionale de sănătate pentru anii 2017 şi 2018”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

Conform actului normativ, structura programelor naţionale de sănătate, obiectivele acestora, precum şi orice alte condiţii şi termene necesare implementării şi derulării acestora se vor prelungi până sfărșitul lunii martie a anului viitor.

,,Este o decizie necesară pentru asigurarea continuității activităților prevăzute în cadrul programelor naționale de sănătate, în condițiile în care nu este aprobat încă bugetul pentru anul viitor. În anul 2021 ne propunem eficientizarea programelor de sănătate și gândim reorganizarea acestora pentru a răspunde nevoilor actuale ale pacienților noștri”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.