Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat, într-o postare pe Facebook, că Guvernul a dat o Ordonanță de Urgență pentru Programul „Şcoală după Şcoală”. Proiectul îi va ajuta pe copiii din mediile defavorizate să rămână în sistemul de învătământ şi să aibă acces la o educație adecvată, care să le ofere şansa încadrării pe piaţa muncii.

Programul „Școala după școală” (ȘDȘ) este un program complementar programului școlar obligatoriu, care oferă oportunități de învățare formală și nonformală, pentru consolidarea competențelor, învățare remedială și accelerare a învățării prin activități educative, recreative și de timp liber și se adresează atât elevilor din învățământul primar, cât și elevilor din învățământul secundar.

Ministrul Muncii consideră că proiectul este principalul suport pentru calitatea în educaţie şi pentru recuperarea decalajelor create.

,,Proiectul Școală după Școală, pentru care m-am luptat în Parlament ani de zile, este acum principalul suport pentru calitatea în educație și pentru recuperarea decalajelor prin măsuri remediale. Guvernul a adoptat OUG 6/2021, prin care toți elevii, până în clasa a VIII-a inclusiv, vor putea beneficia de acest program, dacă sunt în risc de abandon școlar sau dacă nu au putut participa la cursurile online”, a declarat Raluca Turcan.

Ministrul Muncii precizează că ajutorul va consta în acordarea unui tichet în valoare de 200 de lei pentru semestrul al II-lea al anului școlar curent. Bugetul total pentru acest program este de 30 de milioane de euro și va fi finanțat prin Programul operațional Capital uman 2014-2020.

,,Ne propunem să ajutăm astfel cât mai mulți elevi care au avut dificultăți în procesul de învățare, pe parcursul ultimului an, să ajungă la același nivel cu cei care au participat la cursurile online. Mai mult, Programul Școală după Școală îi va ajuta pe copiii din mediile vulnerabile să rămână la școală și să poată beneficia ulterior de o pregătire care să le ofere șansa încadrării pe piața muncii”, mai spune Raluca Turcan.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.