Forumul European al Persoanelor cu Handicap (EDF), Rețeaua Europeană pentru Viața Independentă (ENIL) și Eurofound organizează o dezbatere concentrată pe noile descoperiri și idei inovatoare în domeniul dizabilității, în data de 6 martie 2019, interval orar: 12.00-14.00, Bruxelles, Parlamentul European, a cărei gazdă va fi deputatul european Marian Harkin.

Evenimentul va prezenta lansarea a două piese cheie de cercetare în domeniul independenței și bunăstării persoanelor cu dizabilități. Prima va fi o publicație a EDF și a ENIL privind bunele practici din Europa pentru promovarea vieții și autonomiei independente și prevenirea instituționalizării persoanelor cu handicap. Cea de-a doua publicație va prezenta noi cercetări realizate de Eurofound în evoluția nivelului de bunăstare a persoanelor cu handicap în UE.

Participanții vor analiza mesajele cheie care decurg din cercetari.

One Comment

  1. Aurica Grozavu

    In cadrul acestei dezbateri pe noile descoperiri inovatoare ce va avea loc in data de 6 martie 2019 la Bruxelles – Parlamentul European, va rog sa abordati si terapia genica Luxturna pentru persoanele cu distrofie retiniana ereditara, o sansa o sansa la vedere .Sunt din Satu Mare- Romania diagnosticata in urma cu 12 ani de spitalul oftalmologic cluj si astept acest tratament care a fost aprobat in Uniunea Europeana si fabricat de compania farmaceutica Novartis Elvetia. Astept cu nerabdare un raspuns de la Dvs. ca sa pot beneficia de acest tratament <>, ce ar trebui sa fac ? cui sa ma adresez ?
    Va multumesc din suflet,
    /Grozavu Aurica

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.