Asociația pentru sprijinul copiilor cu cerințe speciale Dr. Katz a organizat un protest în fața primăriei capitalei, în intervalul orar 13.15 -15.15, vineri, 15.04.2022, în scopul protecției drepturilor și libertăților deficienților locomotori, dependenți de dispozitive de mobilitate, la transport și mobilitate, se arată în comunicatul emis de organizatori.

„Revendicăm asistența la transport și mobilitate cu vehicule legal adaptate handicapului fiecăruia și lifturi de urcat cărucioarele pe scările clădirilor.

Transportul și mobilitatea sunt necesare și pentru școlarizare, muncă și viață și nu sunt asigurate deficientului locomotor prin transportul public, deși ar fi trebuit să fie.

Este despre inaptul la transport public.

Este interzisă circulația rutieră în vehicul așezat pe un scaun neomologat RAR.

Nu adaptarea ilegală a tramvaiului sau autobuzelor este cererea, ci mașini croite special pe deficiență, că deficientul nu poate fi transportat în comun cu ceilalți și este nevoie și la etaje.

Primarii din ultimele două decenii au neglijat deficienții locomotori. Sărăcia celorlalți a fost mereu prioritară deficienței locomotorii și primarii au plătit doar pentru transportul celorlalți.

Deși am cerut asistență la transport și mobilitate, primăria capitalei nu a asigurat.

Accesul la protest a fost astfel îngrădit iar mamele a trebuit să coboare cărucioarele de la etaj pe brațe în lipsa elevatoarelor și să împingă cărucioare pe carosabil până la primăria capitalei în lipsa vehiculelor.

Ora protestului a fost decalată ca să nu întâlnim comisarul european cu sarcini în transporturi, aflat în vizită de lucru chiar la locul protestului.

I-am cerut primarului general, Nicușor Dan să coboare pentru că noi nu putem urca, nici în clădirea primărie care are trepte.

I-am “cerut AJUTOR!!! ” și …geamurile primăriei au fost închise. Nimeni nu a auzit strigatul nostru???”, scrie pe o rețea de socializare Lumința Stoian, președinta Asociației pentru sprijinul copiilor cu cerințe speciale Dr. Katz.

Aceasta mai scrie că este mamă singură și cere ajutor pentru transportul și mobilitatea fiului său, dependent de fotoliul rulant, la școală și înapoi acasă pentru ca ea să se întoarcă la locul de muncă.
„Nu pot plăti nici resursa umană și nici vehiculul și elevatoarele necesare la fiecare destinație.
Asistența Socială pretinde că ar realiza transportul special fără vehicul, fără elevatoare, fără șofer și fără program de lucru adecvat.
Înlocuiți-mă cu vehicul complet adaptat handicapului cu elevatoare pentru cărucior și șofer instruit.
Primăria datorează plata pentru această asistență, individualizare și dotări drept pentru care vă cesionez toate drepturile financiare.
Căruciorul nu se mai poate ridica pe brațe.
Cheltuiala lăsată în sarcina familiei este obligația la plată a primăriei atât pentru flota ce ar trebui să fie și nu este asigurată RCA legal pentru transportul deficientului locomotor pe cărucior”, a mai explicat Luminița Stoian, președinta Asociației pentru sprijinul copiilor cu cerințe speciale Dr. Katz.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.