Kazim Gürbüz, un bărbat din Turcia, are o poveste de viață incredibilă care a făcut înconjurul lumii, cel puțin pe rețelele de socializare. Se pare că acest om a descoperit elixirul tinereții veșnice. Deși, el are vârsta de 95 de ani, nimeni nu îi dă mai mult de 50 de ani, condiția lui fizică și psihică fiind una de invidiat.

Bărbatul consideră că sănătatea și aspectul lui tânăr se datorează exercițiilor zilnice de yoga și dietei bogate în vitamine. El a început să adopte acest stil de viață sănătos în urma unui accident auto. La vârsta de 41 de ani, Kazim și-a fracturat coloana și a rămas paralizat de la brâu în jos. Doctorii i-au dat un pronostic sumbru: nu va mai putea niciodată să meargă . La puțin timp după acest incident nefericit a trebuit să lupte doi ani cu cancerul. Mulți oameni ar fi devastați într-o astfel de situație, însă Kazim nu a acceptat acest destin și a căutat metode alternative pentru a se recupera. Prin masaj și yoga, el a reușit să-și recapete mobilitatea și să meargă din nou, infirmând toate prognozele medicale. Conform spuselor lui, o bună parte din recuperare s-a datorat dedicării și efortului său mental.

„Am facut 63 de experimente pe mine. Am renăscut. La nouă luni după experiment, am reînceput sa merg”, a povestit Kazim. Deși pare un miracol, el spune că nu este vorba de așa ceva.

,,Oamenii trebuie să-și folosească mai mult puterea mentală care, dacă e aplicată în mod corespunzător, poate regenera sistemul nervos și pe cel muscular.

Născut în anul 1920, Kazim crede că orice om poate să trăiască până la 130 de ani, dacă îi aplică sfaturile. De fapt, el afirmă că viață începe la 65 de ani.

,,Cu toții putem trăi până la 130 de ani. Noi toți avem această putere. Trebuie doar să avem grijă de corpurile noastre”, a mai adăugat el.

Dieta specială a lui Gurbuz constă în măsline, ardei roșii, fasole pinto, ceai verde, supă și o lingură de miere în fiecare zi.
Profesorul de yoga, în vârstă de 95 de ani, spune că cei mai mulți dintre noi trăiesc în ,,închisori în aer liber”. Oamenii se trezesc în fiecare dimineață, merg în aceeași clădire, stau la birouri fără ferestre și petrec cea mai mare parte a timpului în fața calculatorului. Folosesc aer condiționat în loc de aer proaspăt și fac foarte puțină mișcare. El, pe de altă parte, își petrece zilele bucurându-se de aerul curat și de lumina soarelui, practicând cât mai multă activitate fizică. Acesta înoată și face plimbări lungi în timpul verii și schiază în timpul iernii.

Kazim Gurbuz afirmă că a primit numeroase critici din partea multora din domeniul medical, dar certificatul său de naștere și sănătatea bună reprezintă dovezi suficiente că el nu este un șarlatan. El este exemplul viu al faptului că se poate…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.