Asociația CONIL organizează, în parteneriat cu Ministerul Sportului și Complex Cultural Sportiv Studențesc Tei,  Conferința Națională ,,Recuperarea și integrarea copiilor și tinerilor cu dizabilități prin sport”. Evenimentul are loc joi, 9 decembrie, ora 11, la Complex Cultural Sportiv Studențesc Tei din București, se arată într-un comunicat al Asociației CONIL.

Evenimentul este structurat pe principiul unei mese deschise, cu discuții panel, prezentări de caz și prezentări ale specialiștilor în ceea ce privește cazuistica în domeniu și se adresează atât profesioniștilor din domeniul educației și recuperării copiilor și tinerilor cu dizabilități, cât și profesioniștilor din zona sportului.

,,Ceea ce încercăm să facem prin această conferință este să aducem împreună organizațiile active în educația, recuperarea, îngrijirea, terapia și tratamentul copiilor cu dizabilități cu factori de decizie din zona sportului de masă și a sportului de performanță, cu factori de de decizie în plan legislativ și nu în ultimul rând cu societatea civilă și mediul de afaceri, în așa fel încât această conferință să constituie punctul de plecare pentru elaborarea unei strategii coerente pentru recuperarea si integrarea prin sport a copiilor și tinerilor cu dizabilități”, a declarat Adela Caragheorghe, președinte al Asociației CONIL.

La conferință și-au anunțat prezența Ministrul Sportului, domnul Eduard Carol Novak și reprezentantul guvernului, consilier al primului ministru, doamna Mădălina Turza.

,,Pe lângă problematica copiilor cu dizabilități, care este core targetul acestei conferințe, avem în plan abordarea unei tematici extinse, în legatură directă cu sportul paralimpic și modul în care această direcție poate fi integrată ca instrument de terapie și tratament pentru copiii cu dizabilități. De aceea, prezența oficialităților ne bucură și ne onorează, confirmând totodată direcția bună spre care se îndreaptă Asociația CONIL în ceea ce privește campaniile sale de advocacy. Căci acțiunea la care vă invităm este doar o parte componentă a unei campanii prin care încercăm, împreună cu partenerii noștri instituționali, să dezvoltăm sportul paralimpic pus în directă relaționare cu terapia și tratamentul copiilor cu dizabilități”, a  afirmat Irina Ismail, director executiv al Asociației CONIL

Asociația CONIL este o organizație non guvernamentală care de peste un deceniu se ocupă de educația, îngrijirea, terapia și tratamentul copiilor cu diferite dizabilități. Este singura asociație care a dezvoltat un sistem de educație inclusiv și un întreg ecosistem educațional pentru copii cu tulburări din spectrul autist, care este completat de terapie și tratament zilnice pentru mai mult de 300 de copii din centrele noastre de zi, grădinițele, școala primară și afterschool-urile de care ne ocupăm. Pentru mai multe informații intră pe www.conil.ro, trimite un email la office@conil.ro, sună la 0784 412 222 sau fă o vizită pe Strada Bascov 14-18, București.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.