Reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi vor participa în calitate de observator la procesul de evaluare a serviciilor de sănătate pe lângă comisiile de evaluare constituite de Autoritatea Naţională de Managament al Calităţii în Sănătate.

Începând din iulie 2018, în fiecare lună este comunicată reprezentanţilor organizaţiilor umbrelă ale asociaţiilor de pacienţi, reprezentantive la nivel naţional lista unităţilor sanitare ce urmează a fi evaluate. Asociaţiile îşi pot desemna un reprezentant pentru o unitate sanitară sau alta, în funcţie de zona georgrafică, specificul unităţii, existenţa unei asociaţii în localitatea respectivă etc.

Colegiul Director al Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate a luat această decizie din dorinţa de a asigura transparenţa completă evaluării unităţilor sanitare dar şi pentru a stimula participarea activă a asociaţiilor de pacienţi reprezentative în cadrul acestui proces.

„Consider că implicarea directă asociaţiilor de pacienţi în evaluarea unităţilor sanitare este una normală şi benefică pentru ambele părţi. Reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi pot vedea în mod direct modul în care este realizată evaluarea, pot afla mai multe despre problemele cu care se confruntă unităţile sanitare respective”, a declarat Vasile Cepoi, preşedintele Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate,  potrivit unui comunicat de presă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.