Marți, 29 octombrie, reprezentanții Forumului european pentru persoane cu dizabilități (EDF), conduși de președintele EDF, Yannis Vardakastanis, s-au întâlnit cu vicepreședintele desemnat pentru protejarea modului de viață european, Margaritis Schinas.

Delegația EDF a subliniat importanța obținerii unor drepturi egale pentru persoanele cu dizabilități, care reprezintă 15% din populație și a informat vicepreședintele desemnat cu privire la prioritățile mișcării pentru persoanele handicap, inclusiv:

• Asigurarea că punctul focal al Comisiei privind Convenția ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități are resursele necesare și o poziție centrală în serviciile Comisiei dedicate drepturilor fundamentale.

• Adoptarea unei Agende Europene pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități ambițioase și cu resurse bune, ceea ce face din Convenția ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități o realitate în Europa și în lume.

• Asigurarea unei abordări privind drepturile omului pentru refugiați și migranți, inclusiv protecția și susținerea potrivită a refugiaților și migranților cu dizabilități.

• Adoptarea legislației privind tratamentul egal care va proteja persoanele cu dizabilități împotriva discriminării în toate domeniile vieții, inclusiv forme de discriminare multiple și intersecționale.

• Politicile privind egalitatea de gen și lupta pentru eliminarea violenței împotriva femeilor și fetelor ar trebui să includă femeile cu dizabilități.

„Vicepreședintele desemnat Schinas va juca un rol esențial în promovarea drepturilor noastre pentru următorii 5 ani. Trebuie să sperăm că vom înregistra progrese concrete, inclusiv o agendă puternică care protejează persoanele cu dizabilități, în special pe cele care suferă de multiple discriminări, cum ar fi femeile cu dizabilități, refugiații cu dizabilități și migranții cu dizabilități”, a spus Yannis Vardakastanis, președintele EDF.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.