RoboHub, Centru de Excelență recunoscut pentru resursele și promovarea noilor tehnologii pentru toate categoriile sociale, își unește forțele cu AbilityHub, organizație dedicată sprijinirii persoanelor cu dizabilități, într-un parteneriat strategic menit să transforme modul în care această comunitate interacționează cu avansurile tehnologice si crescându-le șansele de integrare pe piață muncii în contextul dezvoltării accelerate a AI.

Împreună, cele două entități lansează un program revoluționar de formare destinat pregătirii persoanelor cu dizabilități pentru a deveni antrenori în domeniul inteligenței artificiale (IA).

Tradițional, persoanele cu dizabilități s-au confruntat cu bariere semnificative în accesul la oportunități de angajare, fiind adesea limitate la sectoare de nișă precum cele cunoscute sub denumirea de „cei 4 F” (food, filth, flowers, factories).

Prin acest parteneriat inovator, RoboHub și AbilityHub urmăresc să schimbe această narativă, deschizând uși către oportunități de înaltă calificare în domeniul emergent al inteligenței artificiale. Acesta reprezintă un pas semnificativ spre integrarea deplină a persoanelor cu dizabilități, oferindu-le instrumentele necesare pentru a contribui activ la modelarea viitorului tehnologic.

RoboHub și AbilityHub vor oferi un curriculum adaptat nevoilor specifice ale participanților. Cursurile vor acoperi o gamă largă de subiecte, de la fundamentele IA până la aplicarea practică a tehnologiilor emergente, toate proiectate să fie accesibile și angajante pentru persoanele cu diferite tipuri de dizabilități și vin în continuarea unui curs de introducere în programare pilotat anul trecut.

Această inițiativă nu doar că oferă noi perspective profesionale pentru persoanele cu dizabilități, dar contribuie și la realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) stabilite de Națiunile Unite, în special la Obiectivul 8, care promovează creșterea economică incluzivă și sustenabilă, ocuparea forței de muncă și munca decentă pentru toți. Prin promovarea egalității de șanse în domeniul înalt tehnologic, RoboHub și AbilityHub reiterează angajamentul global de a nu lăsa pe nimeni în urmă în era digitală.

Contact de presă: Ana-Maria Stancu, fondatoare RoboHub, 0721 678764, ana-maria@e-civis.eu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.