Asociația Suport Mastocitoză România solicită sprijin Ministerului Sănătății pentru menținerea în stare funcțională a Filialei Centrului European de Excelență în Mastocitoză România!

Asociația Suport Mastocitoză România se opune distrugerii secției de alergologie a Spitalului Colentina, secție care este membru al Centrului European de Excelență în Mastocitoză din România.

În mod nejustificat, deși se derulează proiecte de cercetare europene importante, din cele 6 paturi pe care le-a avut inițial, acum secția de alergologie mai are unul singur și se fac presiuni uriașe să se desființeze cu totul.

Doamna doctor Poliana Leru consultă și consiliază terapeutic peste 90% dintre adulții cu mastocitoză sistemică din România.

Grație unui proiect de certare, domnia sa a reușit să subvenționeze 60% din costul mutației C KIT D 816 V, cost suportat altfel în întregime de pacient.

La Congresul European de Alergologie și Imunologie Clinica Munchen 2018, doamna doctor Poliana Leru este speaker cu prelegerea: ” Hypereosinophilia of undetermined significance associeted with incomplete criteria for Mastocytosis”, lucrare ce are ca baza cea mai mare experienta clinica in domeniul mastocitozei la adulti, specializarea alergologie, din Romania.

”Asistăm neputincioși la distrugerea unui centru de recunoaștere internațională, motivația constând în necesitatea înființării unor alte secții sau redistribuirea paturilor către secții preferate de fostul manager.

Sute de bolnavi de boli rare, agioderm, mastocitoză, eozinofilii vor fi în pericol de a-și pierde viața, pentru că nu vor mai avea unde să fie consultați.

Înțelegem dorința de afirmare a unor secții, dar aceasta nu se face prin distrugerea unor secții de referință ale spitalului Colentina, situație care ne pune într-o postură penibilă: aceea de a le explica omologilor europeni distrugerea unui departament performant, lucru inacceptabil în lumea civilizată”, a declarat Nicoleta Vaia, președinta Asociației Suport Mastocitoză România.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.