Ogo este un scaun rulant revoluționar care deschide calea spre o viață independentă pentru milioane de persoane cu dizabilități din lumea întreagă. Acest dizpozitiv este pașaportul de intrare într-o lume nouă și interesantă în ceea ce privește libertatea de mișcare și siguranța utilizatorului.

Scaunul rulant Ogo a schimbat radical viața multor persoane paralizate. Acest dispozitiv inovator este rezultatul muncii lui Kevin Halsall, care a dorit să-și ajute prietenul paralizat în urma unui accident de ski. Văzând cum acesta se chinuiește zilnic să facă lucruri firești pe care oamenii normali le iau de la sine, Kevin a început să lucreze la un concept pe care îl avea în minte. Timp de patru ani, el a dezvoltat acest nou prototip în garajul său din Noua Zeelandă. Astfel a obținut un produs care avea să fie benefic pentru multe persoane cu dizabilități. În timpul programului de testare, el a primit un feedback pozitiv.

Kevin Halsall lucrează, de asemenea, cu terapeuți pentru a dezvolta sistemul de control al scaunului pentru o gamă mai largă de dizabilități, inclusiv persoanele cu accident vascular cerebral, cu amputări și cele cvadriplegice.

,,După ultimele cinci luni de testare a scaunului Ogo pe diferite grade de handicap am realizat că, cu câteva ajustări în ceea ce privește design-ul , el îi poate ajuta pe mulți, mulți alții”, a spus Kevin publicației Release Wire.

Dispozitvul Ogo este singurul sistem de transport personal care integrează pe deplin un sistem unic de control al scaunului cu cea mai bună tehnologie de auto-echilibrare. Acesta permite utilizatorului, printr-o simpla aplecare, să se ducă în direcția în care dorește, fără a mai fi nevoie să se ajute de mâini. Cel mai important e faptul că atunci când el se deplasează cu acest scaun, își folosești în mod permanent toți mușchii.

În plus, roțile pot fi schimbate cu unele mai late, ceea ce îi conferă capacitatea de ,,off-road”, de a se deplasa pe orice fel de teren. El are abilitatea de a aborda nisipul moale, pietrișul, terenul accidentat și pantele. De pildă, utilizatorul scaunului rulant Ogo poate să se deplaseze fără efort pe nisipul fin al plajei cu o viteza de 20 km/oră.

Folosind acest scaun, multe persoane cu dizabilități vor căpăta sentimentul că sunt utili și autonomi.
Pentru o persoană cu dizabilități și pentru cei din jurul ei, dispozitivul Ogo înseamnă libertate „, a explicat Marcus, prietenul lui Kevin.

Ogo este mai mic, mai ușor și mai rapid decât majoritatea celorlalte scaune rulante, ceea ce le permite utilizatorilor săi să viziteze cât mai multe locuri.

,,Prin designul nostru ingenios și modern, putem să schimbăm concepția acceptată din spatele transportului personal și a mobilității oferind un nivel mai ridicat de libertate și independență utilizatorilor noștri”, a adăugat el.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.