Autor: Ali Anis

Marius Stratulat și Nicu Chiosu fac ce statul roman a uitat să mai facă pentru persoanele cu nevoi speciale.

Persoanele cu dizabilități din România au avut foarte mult de suferit în contextul epidemiologic prin care a trecut România în ultimi doi ani, după ce a închis majoritatea centrelor de recuperare odată cu transformarea lor în spitale sau centre COVID-19.

Povestea centrului de recuperare a început în anul 2014, când Marius Stratulat și Nicu Chiosu (persoane cu dizabilități) au înființat ASOCIAȚIA ,,HELP TO HEART (AJUTĂ VIAȚA)”.

Asociația ,,Help to Heart (Ajută Viața)” are ca scop principal reprezentarea drepturilor persoanelor cu dizabilități de pe teritoriul României, participarea activă la dezvoltarea și reintegrarea socială, campanii de ecologizare și protecția mediului, campanii de lobby și advocacy și, nu în ultimul rând, campanii de filantropie și educare prin voluntariat.

În anul 2015, au înființat Medical Services for Neurology, care are ca activitate principală comercializarea dispozitivelor medicale, dispozitive de mers, dispozitive urinare, dispozitive și tehnologii asistive, precum și produse de îngrijire corporală.

Începând cu anul 2020, cei doi au reușit să deschidă MSN LIFE SERVICES, un centru modern de recuperare medicală, kinetoterapie, masaj, drenaj limfatic, fizioterapie, psihoterapie individuală si de grup.

Sala de recuperare este dotată cu aparatură și echipamente de specialitate de ultimă generație, indispensabile recuperării persoanelor cu dizabilități. Concepută și gândită pentru toate diagnosticele, una dintre activitățile principale este reintegrarea socială și profesională a persoanelor cu handicap.

De asemenea, pe lângă recuperare și fizioterapie, în centrul de zi se discută și despre problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități, de la probleme legislative sau de natură psihică până la socializare și legare de noi prietenii.

Acest centru de recuperare se află în județul Ilfov, comuna Vidra, unde se poate ajunge foarte ușor cu mijloacele de transport în comun. De asemenea, centrul de recuperare dispune și de un autoturism adaptat și echipat cu elevator pentru transportul persoanelor greu deplasabile.

Pe lângă centrul de recuperare, va fi deschis în luna august, în această vară, și un centru de cazare cu patru camere, cu o capacitate de 12 paturi, iar fiecare cameră va fi dotată cu baie proprie adaptată special pentru nevoile persoanelor cu dizabilități.

Ideea de a construi locuri de cazare a venit la cererea persoanelor cu dizabilități care au văzut centrul de recuperare în mai multe regiuni din România și au dorit să beneficieze și ei de servicii de recuperare medicală într-un centru modern.

Începând cu 1 ianuarie 2023, toate serviciile medicale, recuperarea, cazarea, fizioterapia vor putea fi decontate parțial sau total, prin Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Până atunci se poate face recuperare medicală doar în regim ambulatoriu.

Lipsa centrelor de recuperare medicală din zona Bucureștiului a făcut ca cei doi antreprenori să pregătească până la finalul acestui an încă o sală de recuperare medicală, în municipiul București, dotată cu aparatură medicală și aparate de fizioterapie de ultima generație, într-o locație care va fi accesibilă pentru toate persoanele cu dizabilități, în special cele dependente de scaun rulant.

Mai multe detalii despre centrul de recuperare MSN  LIFE SERVICES aici: https://www.msnlifeservices.ro/

One Comment

  1. Florescu Mircea

    Ceia ce fac acești doi colegi de suferință, este pentru noi cei care avem nevoie de recuperare un lucru extraordinar de benefic. Numai când ajungi într-o situație dificila vei înțelege suferința acestor persoane, până atunci domnilor politicieni încercați și ajutați aceste persoane care se implică înainte de a o face domniile voastre.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.