EDF colaborează cu Academia de Drept European (ERA) și cu Consorțiul European al Fundațiilor pentru Drepturile Omului și Persoanele cu Handicap (EFC) în scopul organizării a 6 seminare despre Convenția Organizației Națiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu handicap (UN CRPD) și legislația UE privind persoanele cu dizabilități.

Următorul seminar are loc între 25-26 septembrie 2017, în Trier, Germania. Scopul acestui seminar este de a oferi participanților cunoștințele necesare și instrumentele juridice pentru a folosi Convenția ONU privind drepturile persoanelor cu handicap (UNCRPD), în combinație cu legislația UE relevantă în practica lor zilnică.

Subiectele cheie discutate în cadrul seminarului sunt:

• Convenția ONU privind drepturile persoanelor cu handicap (UNCRPD);
• Dizabilitatea în legislația UE;
• Implementarea Convenției Națiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu handicap (CRPD) în Europa;
• Capacitatea juridică în temeiul articolului 12 din CRPD;
• Dizabilitatea în ceea ce privește ocuparea forței de muncă și în afara acesteia: cazare rezonabilă și dreptul la egalitate și nediscriminare;
• Accesibilitatea în legislația UE și în CRPD: achizițiile publice, tehnologia informației și comunicării, mediul construit.

Au fost invitați să participle la acest seminar funcționarii publici naționali și personalul ONG-urilor, organizațiile persoanelor cu handicap și organismele de promovare a egalității din toate statele membre ale UE, inclusiv Islanda și Liechtenstein.

Sursa…

Traducere: Lavinia Elena Niculicea

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.