Ministerul Sănătăţii informează că pregateşte un act normativ pentru asigurarea continuităţii şi decontării asistenţei medicale primare prin centrele de permanenţă.

Ministerul Sănătăţii va solicita suplimentarea cu peste 25 milioane de lei a Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS) pentru asigurarea finanţării necesare acestor centre.

Potrivit Ministerului Sănătății, în prezent, un număr de 352 de centre de permanenţă se află in relaţie contractuală cu CAS si de asemenea, un număr de 27 de centre de permanenţă au primit aviz de înfiinţare din partea Ministerului Sănătăţii şi şi-au exprimat intenţia de a intra în relaţie contractuală cu CAS.

„Vom face o evaluare a activităţii centrelor de permanenţă. În actul normativ pe care îl vom promova vrem să introducem şi criterii de evaluare a eficienţei centrelor de permanenţă. Nu cred că este normal să avem o creştere exponenţială a consultaţiilor în UPU în condiţiile în care finanţăm aceste centre”, a spus Sorina Pintea ieri într-o vizită efectuată la Spitalul Judeţean Slatina.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.