Foto: Facebook AUR

Președinta Consiliului Național al Dizabilității din România, doamna Daniela Tontsch, a înaintat o plângere Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării împotriva senatorului Partidului AUR, Sorin Lavric.

Filosoful Sorin Lavric, proaspăt senator al Partidului Alianța pentru Unirea Românilor – AUR, considerat ideologul-șef al partidului, a fost invitatul lui Ovidiu Nahoi în emisiunea Decriptaj, la postul RFI România, unde a făcut afirmații discriminatorii la adresa persoanelor cu dizabilități.

Întrebat de către reporter ce înseamnă proiectul personal față de România și „revoluția conservatoare” despre care a vorbit Claudiu Târziu, un alt membru AUR, senatorul Sorin Lavric a afirmat:

„Noi, dacă avem un adversar pe care l-am identificat în conturul lui bine definit, este acest socialism care vine dinspre Bruxelles și care invocă valorile europene. Valorile europene fiind ideologia de gen, LGBT, transplantul de sex, parteneriatul pentru homosexuali și altele, plus egalitarismul ăsta care împiedică meritocrația. Adică, omul nu își mai găsește locul potrivit competenței și recunoașterii lui din partea semenilor, ci datorită acestei blestemate și afurisite de cote obligatorii. Punem cote obligatorii de minoritari, de nedreptățiți, de handicapați pentru că și ei trebuie să fie acolo. De ce să fie acolo?”

Președinta Consiliului Național al Dizabilității, Daniela Tontsch, a reacționat și public, pe Facebook:

„Sunt oripilată și încep să-mi fac griji cu privire la viitorul persoanelor cu dizabilități. Nu e de ajuns că persoanele cu dizabilități din România luptă să supraviețuiască, sunt la marginea societății, se confruntă cu lipsa accesului la sănătate, cu lipsa dispozitivelor asistive, lipsa dispozitivelor medicale.

Acum ne-a inclus într-un plan de exterminare domnul Sorin Lavric, senator al Partidului AUR.

Domnule Lavric, deși folosiți, pe alocuri, un discurs religios, invocați valori creștine, morale, mesajul dvs. este de instigare la ură, discriminare și extremism. Nu cred că asta au votat alegătorii AUR.”

Puteți asculta interviul integral aici…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.