Asociația Caiac SMile, în colaborare cu Primăria Sectorului 3 și Kayak Champions, organizează sâmbătă, 30 septembrie 2023, în capitală, evenimentul „Spre normalitate, în caiace adaptate”, care are ca scop accesibilizarea Lacului IOR cu ponton adaptat pentru persoanele cu dizabilități.

Începând de la 14.00, pe lacul Titan din Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR), sector 3, București, sunt așteptate să vâslească sute de persoane, pentru a tranforma dizabilitățile în abilități. 

Potrivit Asociației Caiac SMile, la eveniment, vor vâsli spre normalitate în caiace adaptate, sute de persoane cu nevoi speciale și copii de la centrele de plasament din București, încurajați de campioni olimpici, sportivi de performanță, personalități publice și vedete.

Evenimentul face parte din proiectul „Spre normalitate, în caiace adaptate”, inițiativă, prin care Asociația Caiac SMile își propune, în premieră în România, să accesibilizeze lacurile pentru persoane cu dizabilități.

Obiectivele acestui proiect vizează accesibilizarea sportului cu caiacul, astfel încât persoanele cu dizabilităţi să poată practica această activitate, dar şi acţionarea împotriva formelor de discriminare şi implicarea comunităţii în proiectele sociale

Prin organizarea evenimentului de sâmbătă, Asociația Caiac SMile își propune să le readucă persoanelor cu dizabilități sentimentul de implicare, apartenență la societate și bucurie.

Inițiatorii proiectului susțin că accesibilizarea lacurilor din România nu reprezintă mai mult decât un pas spre normalitate; o normalitate care trebuia atinsă de mult.

Sponsorul principal al evenimentului este Kaufland România.

Despre Caiac SMile

Caiac SMile este o asociație nonprofit, înființată în anul 2018, care are scopul de a promova sportul şi modul de viaţă sănătos şi echilibrat, în principal în rândul persoanelor cu dizabilități.

Specifice asociaţiei sunt activităţile sportive de caiac şi schi, folosite ca și terapii aplicate persoanelor cu nevoi speciale și, în special, a persoanelor cu dizabilități, prin care se urmărește integrarea acestora în societate prin sport, depășirea barierelor sociale și a limitelor acestora.

Mai multe detalii pe site-ul asociației: https://www.caiacsmile.ro/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.