Beneficiarii stimulentului pentru integrarea socială a persoanelor adulte cu handicap în valoare de 500 de lei/lunar sunt adulții cu handicap, încadraţi în oricare dintre cele 4 grade de handicap, cu domiciliul sau reședința pe raza administrativ-teritorială a municipiului Bucureşti, si certificatul de încadrare în grad de handicap este emis de către una din Comisiile de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap de la nivelul sectoarelor municipiului București.

Cererea se depune începând cu data de 13 NOIEMBRIE 2017 la una din următoarele locații:

Persoanele cu domiciliul pe raza sectorului 1 vor depune cererea la Centrul de Mentorat pentru Structurile Economiei Sociale din Şos. Ştefan cel Mare, nr. 1, sector 1(intersecţie Bdul. Iancu de Hunedoara cu Calea Dorobanţilor)

Persoanele cu domiciliul pe raza sectorului 2 vor depune cererea la Centrul de informare şi consiliere pentru cetăţeni din Şos. Ştefan cel Mare, nr. 38, sector 2 (vis-à-vis de Aleea Circului)
* la această locație va fi prezent un interpret în limbajul mimoco-gestual care va oferi consiliere persoanelor cu deficiențe de auz.

Persoanele cu domiciliul pe raza sectorului 3 vor depune cererea la Spalatoria Sociala din Strada Armenis nr. 2, sector 3 ( Zona TRAPEZULUI, pe partea cu Mega Image) sau Structura de Economie Sociala San The din Strada Lipscani nr. 104 ( Biserica Sf. Gheorghe)

Persoanele cu domiciliul pe raza sectorului 4 si pe raza sectorului 5 vor depune cererea la Spalatoria Sociala din Aleea Turnu Magurele, nr. 17, Sector 4 (Complex OMINIS, statia RATB Ciceu)

Persoanele cu domiciliul pe raza sectorului 6 vor depune cererea la Spălătoria Socială din Drumul Taberei nr. 24, sector  6 (Complex Favorit, intrarea din str. Pravăţ)

Important
Precizare de la dir. general al DGASMB referitor la stimulentul pe care trebuie să-l primească persoanele cu handicap din București:

1: persoanele cu pensie de invaliditate (pensionarii de invaliditate care nu sunt în posesia unui certificat de încadrare în grad de handicap) nu beneficiază de stimulent.
Persoanele cu handicap care au și pensie de invaliditate primesc acest stimulent.
2: persoanele care realizeaza venituri, dar NU se afla în îngrijirea unui APP, pot beneficia de stimulent (dacă lucrează, este angajat,
beneficiază de stimulent).
3: contul bancar trebuie să fie obligatoriu al persoanei cu handicap.
4: la depunerea cererii, NU trebuie să se prezinte și persoana cu handicap, poate fi însoțitorul sau o rudă, dar cererea să fie completata de persoana cu handicap.

 

Totodată, aveți posibilitatea să depuneți cererea în format electronic, pe site-ul www.dgas.ro sectiunea Stimulente financiare.*
* aplicația pentru depunere online va fi disponibilă începând cu data de 13 NOIEMBRIE 2017.

 

INSTRUCȚIUNI PRIVIND DEPUNEREA ONLINE:

Înainte de a încărca online cererea pentru stimulentul pentru integrarea socială a persoanelor adulte cu handicap vă rugăm să vă asigurați că ați parcur următorii pasi

1. că aveți completate toate rubricile din cerere și că ați semnat-o.

2. ați scannat, fotografiat cererea și extrasul de cont la rezoluție bună (să poată fi citită)

3. ați salvat documentele scannate pe calculator/galerie foto astfel încât să puteți să le găsiți ușor atunci când le veți încărca

Acum puteți deschide aplicația online din Secțiunea Stimulente Financiare – Stimulent pentru integrarea socială a persoanelor adulte cu handicap, butonul portocaliu ”online.dgas.ro”

În fereastra denumită ”Cerere nouă depusă online” se completează toate câmpurile.

La data emitere (se selectează anul, luna și ziua din calendarul care se deschide, folosind săgețile)

Bifați la ”Relația solicitantului cu persoana adultă cu handicap” doar dacă solicitantul nu este persoana cu handicap.

Pentru secțiunea ”Persoana adultă cu handicap”

Dacă la sectiunile de mai sus ați trecut datele de identificare ale persoanei cu handicap puteți folosi butonul din dreapta ”Copiază datele de la solicitant”

În acest moment se completează automat câmpurile aferent datelor personale.

Vă rugăm să completați secțiunea ”Date despre certificatul de handicap”

La secțiunea ”Detaliile virării stimulentului” ATENȚIE! Aici se vor completa numele prenumele CNP titular IBAN și Cod IBAN cu datele aferente persoanei cu handicap! Excepția se aplică numai pentru tutore sau curator.

După ce ați parcurs pașii de mai sus încărcați documentele scannate/pozele (cerere și extras). ATENȚIE! Se apasă butonul ”Încarcă o imagine” se alege documentul scannat sau poza. Dacă aveți două poze (cererea este separată de extrasul de cont) după ce ați încărcat prima poză apăsați încă odată pe butonul ”Încarcă o imagine” și alegeți celălalt document poză.

Bifați ”Nu sunt robot”

Apăsați butonul ”Obține număr și data de înregistrare”

Vă rugăm să vă notați numărul de înregistrare primit!
După ce ați primit numărul de înregistrare nu mai trimiteți pe e-mailul instituției documentele dvs. sau numărul de înregistrare.
ODATĂ GENERAT NUMĂRUL DE ÎNREGISTRARE FIGURAȚI ÎN BAZA DE DATE CU CERERE VALIDĂ!!!

STIMULENTUL VA FI ACORDAT DOAR PRIN VIRAMENT BANCAR.

Condiții de acordare:
• Se acordă pentru adulții cu handicap care au domiciliul stabil/reședința pe raza municipiului București;
• Certificatul de încadrare în grad de handicap este emis de către una din Comisiile de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap de la nivelul sectoarelor municipiului București;
• S-au depus toate actele doveditoare menționate anterior;
• Se acordă sub rezerva achitării de către beneficiar a obligațiilor de plată față de bugetul local. (D.G.A.S.M.B. va consulta și prelucra informațiile, inclusiv datele cu caracter personal, înregistrate pe numele solicitantului, în evidențele Ministerului Finanțelor Publice – Agenția Națională de Administrare Fiscală)

Nu beneficiază de prevederile prezentei metodologii persoanele care:
a) nu se încadrează în criteriile de eligibilitate stabilite de
Metodologie;
b) au depus un dosar incomplet sau actele care fac obiectul dosarului nu sunt valabile;
c) adulţii cu handicap îngrijiţi şi protejaţi în centre rezidenţiale publice, cu excepţia centrului de tip respiro;
d) adulţii cu handicap care sunt reţinuţi sau condamnaţi definitiv la o pedeapsă privativă de libertate, pe perioada reţinerii ori detenţiei;
e) adulţii cu handicap grav sau accentuat care realizează venituri, aflaţi în îngrijirea şi protecţia asistentului personal profesionist.

Beneficiul de asistență socială are caracter lunar, se acordă începând cu luna următoare depunerii cererii și încetează cu luna următoare celei în care persoana cu handicap nu mai îndeplinește condițiile care au dus la stabilirea dreptului.

Documentele doveditoare, respectiv certificatul de încadrare în grad de handicap, cartea de identitate sau buletinul de identitate, extras de cont pentru persoanele adulte cu handicap/titularul cererii, actul de identitate al reprezentantului legal/tutore vor fi centralizate la nivelul Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului de la nivelul sectorului unde beneficiarul figurează cu domiciliu stabil/reședința.

Având în vedere anvergura acestui proiect, cât și timpul necesar pentru ca Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului de sector să centralizeze documentele pentru adulții cu handicap și să transmită informațiile către Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, implenemtarea acestui proiect intră în vigoare la două luni de la data la care a fost comunicată/adusă public la cunoștință Hotărârea Consiliul General al Municipiului București privind acordarea unui stimulent pentru integrarea socială a persoanelor adulte cu handicap.

Stimulentul rămas neîncasat de către persoana cu handicap decedată, pe luna în care a avut loc decesul, și, după caz, stimulentul cuvenit și neachitat până la deces, se plătesc soțului supraviețuitor, copiilor, părinților sau, în lipsa acestora, celorlalți moștenitori, în condițiile dreptului comun.

Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului de sector răspund de corectitudinea datelor transmise către Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, respectiv a situațiilor lunare centralizatoare privind documentele ce stau la baza acordării stimulentului, depuse de către beneficiarii domiciliaţi pe raza sectorului.

 

37 Comments

 1. Stimulent pentru Integrarea Socială a Persoanelor Adulte cu Handicap din București acest stimulent consta in 500 de roni sa se integreze in societate cat timp va primii acest stimulent?
  Doar pana cand se integreaza de a avea un loc de munca sau cum?
  Sau va fi in societate si primeste acest stimulent de a se integra o explicatie trebuia cumva

 2. Doar in Bucuresti persoanele cu dizabilitati trebuiesc ajutate?sa se reintegreze???dr cele din provinice ce le facem domnilor si doamnelor in drept,va intereseaza?i daca DA ce faceti pt. NOI?sUNTEM CETATENI ACELUIASI STAT SI AVEM DREPTURI EGALE CAND NI LE VE-TI RESPECTA??????

 3. Kallay Simona

  Nu mi se pare corect ca numai in București se dau stimulent pentru persoane handicapate. Ceva nu este in regula in treabă asta. Sunt mii de persoane handicapate in toată tara si sa nu primeasca stimulente….o treabă cam murdară la Primăria București…cu primarita Gabriela Firea….treaba imputita. O fi facut o afacere cu cineva si vor sa scape de ceva care a facut…

 4. De ce nu ajute nimic stimulent jud olt sat stoenesti sa facem vreau 500 de lei pt handicap…

 5. STIMULENTUL ACESTA NU ARE LEGATURA CU NICI O HOTARARE SAU LEGE EMISE DE GUVERN, SAU PARLAMENT. E O HOTARARE A PRIMARIEI MUNCIPIULUI BUCURESTI. ORICE PRIMARIE DIN TARA, DACA AU FONDURI POT FACE ASEMENEA HOTARARI.

 6. Dle director ori sunt stimulente ptr persoanele cu handicap ,ori nu??? Nu stiu de ce a-ti revenit cu precizari dupa hot cons gen al primariei . este incredibil sa dai celor cu pensie de invaliditate care lucreaza iar celor care nu pot lucra sa ii privezi si de acest drept. Consider ca este o discriminare care ar trebui indreptata

 7. Moise Vasilica

  Bună ziua! Moise sant! Ieri am fost la 2 bănci sa-i deschid un cont bancar băiatului meu cu sindrom down gr. 1 handicap ,grav ,nescolarizat , fără limbaj ,în vederea obținerii stimulentului acordat de Primăria Capitalei. Am fost refuzată .Îmi puteți spune dacă de fapt persoanele cu handicap sever cu Down nu beneficiază de acest stimulent? Este vreo banca în București care sa accepte și persoanele cu Down?Băiatul meu are 32 de ani.Mulțumesc!

  • Daniela Tontsch

   Adresati-va la Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti

   Adresa: Strada Foişorului nr. 56-58, sector 3, Bucureşti | Telefon: 021 314.23.15 | Fax: 021 314.23.16 | E-mail: dgas_mb@yahoo.co.uk

 8. Buna ziua …sa imi spuneti va rog cum procedez ptr a deschide cont bancar tatalui meu care detine un certificat de handicap grav cu insotitor.. are dementa vasculara cu Alzheimer deci boli mentale si este imobilizat la pat …este nedeplasabil .cum procedez sa rezolv problema deschiderii de cont la o banca ptr a beneficia de stimulentul financiar acordat de primarie.
  multumiri ptr raspuns

  • Daniela Tontsch

   Adresati-va la Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti

   Adresa: Strada Foişorului nr. 56-58, sector 3, Bucureşti | Telefon: 021 314.23.15 | Fax: 021 314.23.16 | E-mail: dgas_mb@yahoo.co.uk

  • Buna ziua. Pentru Lecu Tania. Puteti sa-i deschideti dvs. cont bancar la orice banca, doar daca dvs. sunteti numita printr-o Hotarare Judecatoreasca curatorul sau tutorele tatalui dvs. Cu certificatul de handicap, Hotararea Judecatoreasca prin care ati fost numita curator(tutore) in original si copie va puteti duce la orice banca pentru deschiderea unui cont pe numele tatului dvs. NU LASATI DOCUMENTELE ORIGINALE LA BANCA. Banca este OBLIGATA prin lege sa va deschida cont in numele tatalui. Dvs. ca tutore sau curator AVETI DREPTUL SA SEMNATI ORICE HARTIE IN NUMELE TATALUI DVS. Succes !

 9. Daca persoana cu handicap este student si nu mai locuieste in bucuresti ci la caminul facultatii, dar are resedintain Bucuresti,mai primeste acest stimulent?

 10. Stupariu Maria Gabriela

  Buna ziua,
  Am depus on line cererea pentru obtinerea stimulentului de 500 lei si ulterior am aflat ca trebuiau trimise si copia dupa cartea de identitate si un extras de cont. V-as ruga sa-mi spuneti cum trebuie procedat pentru completarea dosarului.
  Cu multumiri, Maria.

 11. Stimulent pentru Integrarea Socială a Persoanelor Adulte cu Handicap
  Nu beneficiază de prevederile prezentei metodologii persoanele care:
  e) adulţii cu handicap grav sau accentuat care realizează venituri, aflaţi în îngrijirea şi protecţia asistentului personal profesionist.
  Va rog sa mi spuneti daca tatal meu care este pensionar pe limita de varsta si are un certificat de handicap grav cu insotitor permanent, beneficiaza de acest stimulent.
  Multumesc

 12. Roxana Popescu

  În situația în care plătesc lunar din pensia de virsta o datorie către adm.financiară. .Mai beneficiez de acest stimulent?
  Mulțumesc

 13. Petre Georgeta

  Buna ziua

  Locuiesc in Bucuresti , sunt persoana cu handicap si am certificat de incadrare in grad de handicap eliberat de Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap pentru adulti sector 2.
  Am depus pe site-ul dgas.ro un dosar incomplet care a fost inregistrat , primind un numar de inregistrare din data de 16.11.2017. Din pacate, din vina mea, nu am depus si cererea completata, semnata si datata, depunand doar certificatul de incadrare in handicap, carte de identitate si extras de cont.
  Va rog sa ma sfatuiti ce pot face pentru a-mi completa dosarul online si a beneficia de stimulentul acordat.
  va multumesc anticipat

  • Daniela Tontsch

   Dacă ați primit numărul de înregistrare adresați-va dgas printr-un e-mail.
   ODATĂ GENERAT NUMĂRUL DE ÎNREGISTRARE FIGURAȚI ÎN BAZA DE DATE!

   • Bună seara, sunt o persoana cu handicap din Bucuresti, am depus si eu online cererea pentru acest ajutoir de 500 lei, rugamintea mea la dumneavoastră ar fi sa mi spune ti pe ce data se primesc banii, si va trebuii in fiecare lună sa depun acea cerere? Sau daca am depus o luna trecută o au dînsii in baza de date.Vă multumesc.

 14. Persoana 67 ani, pensionara, cu certificat handicap gr 2, care incaseaza pensie de vechime plus pensie de handicap, are dreptul sa acceseze stimulentul DGASMB?

 15. cazacu eugen

  daca totul este in regula ,cand se vor primi banii ?

 16. Buna ziua,ma numesc Anca Raut,puteti SA m spuneti cand se vor da banii de la stimulentul pentru handicap,si PE CE perioada? multumesc

  • Daniela Tontsch

   Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București a anunțat pe pagina oficială de Facebook că plățile stimulentului financiar pentru adulții cu handicap, pentru lunile noiembrie, decembrie și ianuarie au intrat în linie dreaptă.

   “Acest lucru înseamnă că în data de 28 februarie veți primi banii retroactiv pe aceste trei luni, urmând ca din luna martie 2018 plățile să se realizeze lunar, în ultima zi lucrătoare a lunii, pentru luna anterioară! Totuși, din analiza cererilor depuse până acum, rezultă un număr foarte mare de persoane care înregistrează datorii față de bugetul local, datorii cuprinse între suma de 2 lei și suma de 18.000 lei! Vă rugăm să vă asigurați, prin prezentare la ghișeele Direcțiilor de Impozite și Taxe Locale de sector că nu aveți restanțe la plata datoriilor (impozite pe proprietăți și autoturisme, amenzi, etc), pentru a putea beneficia de stimulent”, se menționează în anunțul Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București.

 17. Vasilica Herea

  Scuze ,nu am citit comentariu de deasupra ,o zi placuta !

 18. Vasilica Herea

  Buna ziua ,am revenit cu o intrebare, 28 februarie a trecut ,stiti cumva ce sa intimplat de nu sau dat bani asa cum ne comunicati mai sus ?Am informat cunostintele ca pe 28 se dau bani si acum ,ma acuza ca -mi bat joc de nevoile lor .Multumesc !

 19. Buna ziua,stimulentul Inca nu s a trimis!stiti cumva cand se trimite?

 20. Neagu Daniela

  Buna ziua,
  Am verificat azi, 02 mar.2018 contul sotului meu si nu au intrat banii.
  Puteti sa-mi spuneti daca s-a facut transferul bancar?
  Multumesc.

 21. va rog sa-mi comunicati motivul pt care eu nu am primit stimulentul financiar de integrare a persoanelor cu handicap. am depus cererea inca din noiembrie . nu inteleg , nu am fost eligibil? CNP 1350120400056 multumesc

 22. Radu George-Ciprian

  Buna ziua,
  Am depus online cererea pentru care am primit nr.de inregistrare 3030/2240/13.11.2017 ,dar nu am primit inca stimulentul in cont . Am rugamintea sa-mi transmiteti cind vor fi virati banii .Multumesc,

 23. Șerban Mariana

  Buna ziua.Am verificat contul bancar și ieri 7 Martie dar stimulentul nu e plătit.Am împrumutat bani sa plătesc la fisc ce datorăm pe acest an tot ieri.Sun la Nr de telefon DEGAS nimeni nu preia apelul.Am handicap grav cererea stimulent este depusă de pe 4 dec 2017..
  Se va plati oare?

 24. Ciobanu george

  Buna seara,suntem foarte multe persoane care nu mai beneficiem de stimulentul de 500ron pt ca avem datorii la bugetul local din diferite motive,vi se pare normal,sau asta este un motiv ca sa nu ne mai dati banii,eu de exemplu mi se opreste lunar o treime din pensia de invaliditate,au de unde sa isi recupereze banii de ce nu faceti acelasi lucru si cu stimulentul acesta,nu este corect fata de persoanele in cauza sa nu ni se mai dea deloc

 25. Buna ziua ,am primit banii doar pa o luna ,acestia nu trebuia sa se de a pe trei luni din urma

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.