Forumul european pentru persoane cu dizabilități (EDF), în parteneriat cu Microsoft, organizează în perioada 1-2 iunie 20121 summitul european ,,Accesibilitatea și viitorul muncii: Rolul digitalului”.

Acestă reuniune inaugurală va face parte dintr-o serie de evenimente legate de viitorul muncii și de rolul tehnologiei digitale. Panelurile și discuțiile interactive vor include actori-cheie din sectorul politic și al afacerilor, precum și reprezentanți ai organizațiilor persoanelor cu dizabilități.

Există peste 100 de milioane de persoane cu dizabilități în Europa. Acești oameni oferă o oportunitate imensă forței de muncă, dar, din păcate, o mare parte din potențial este în prezent nevalorificată.

Accesibilitatea este o valoare-principiu prevăzută de Convenția ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități. De asemenea, ea este o condiție prealabilă pentru ca persoanele cu dizabilități să trăiască independent și să participe pe deplin și în mod egal în societate.

,,Statul este obligat să asigure dreptul persoanei cu dizabilități la muncă, nu doar prin recunoașterea dreptului fundamental la muncă, ci și prin crearea condițiilor de accesibilitate și adaptare rezonabilă a spațiului, prin asigurarea capacității de exercitare deplină a acestora și promovarea angajării persoanelor cu dizabilități în sectorul public și privat”, se menționează în art. 27 al  Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități.

Summitul european prinvind accesibilitate își propune să conștientizeze importanța tehnologiei accesibile în promovarea angajării persoanelor cu dizabilități în Europa.

,,Pe fundalul noii Strategii europene pentru drepturile persoanelor cu dizabilități, acest eveniment este o oportunitate pentru noi de a împărtăși inovații specifice de afaceri, povești ale angajaților, de a discuta despre accesibilitatea la munca online, cursuri de formare, demonstrații de noi tehnologii și despre cele mai bune practici în promovarea ocupării forței de muncă pentru persoane cu dizabilități în Europa”, precizează reprezentanții EDF.

Din cauza restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19, conferința se va desfășura online și va putea fi pe deplin accesibilă persoanelor cu dizabilități, prin interpretare în limbaj mimico-gestual și subtitrare live.

Pentru mai multe informații, accesați pagina dedicată evenimentului: https://www.facebook.com/events/193755252565485?ref=newsfeed

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.