Asociația Neuro Move CMT a organizat, în perioada 5-10 septembrie, prima tabără adresată persoanelor cu dizabilități locomotorii, în județul Brașov, la Bran. A fost o experiență care a adus împreună oameni deosebiți cu povești de viață interesante, care merită să fie împărtășite, au informat reprezentanții Asociației Neuro Move CMT.

Potrivit sursei citate, în cadrul evenimentului au avut loc activități de informare și schimb de experiență cu privire la neuropatia Charcot-Marie-Tooth, activități de dezvoltare personală și de socializare pentru persoanele cu dizabilități.

,,Am vizitat locații frumoase din zonă (precum Castelul Peleș și Castelul Bran), am avut diverse activități de socializare și dezvoltare personală, ne-am informat și am discutat despre bolile cu care ne confruntăm (Charcot-Marie-Tooth, distrofie musculară, SMA). Ne-am bucurat de participarea unor membri din conducerea unor alte ONG-uri de profil, Asociația Distroficilor Muscular din România și Asociația Werdnig Hoffman. Problemele noastre sunt asemănătoare, deci, și obiectivele noastre sunt comune. Mulțumim Asociației Alexandru și Elena pentru sprijinul acordat în transportul unor membri din sudul țării! Mulțumim mult tuturor prietenilor care au donat în conturile asociației, făcând această tabără posibilă”, au declarat reprezentanții Asociației Neuro Move CMT.

Sursa citată a precizat că unii dintre cei veniți în tabară au avut posibilitatea de a se bucura de vizitarea acestor locuri pentru prima dată.

,,Ne bucurăm să avem oportunitatea de a vedea astfel de locuri minunate, unii dintre noi pentru prima dată! Ne bucurăm și că ne-am descurcat cu accesul în castel. (…) Ne bucurăm de acest loc frumos, dar și de oamenii minunați care participă la tabăra noastră. Dizabilitatea nu ne limitează pe deplin. Suntem oameni capabili, funcționali și știm să ne ridicăm deasupra provocărilor zilnice”, au spus membrii Asociației.

Asociația Neuro Move CMT este inființată în iunie 2019 și are ca are ca scop informarea, sprijinirea și creșterea calității vieții persoanelor afectate de neuropatia periferică Charcot-Marie-Tooth (CMT), alte boli neuromusculare similare și alte tipuri de dizabilități, care îngreunează mobilitatea și funcționarea psiho-socială optimă a acestor persoane. Aceasta reprezintă un grup de pacienți și specialiști, care și-au unit eforturile, cu scopul de a veni cu soluții practice și cu diverse forme de sprijin, facând tot posibilul pentru ca persoanele cu dizabilități din România să își redobândească demnitatea și calitatea vieții.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *