Ministerul Tineretului şi Sportului organizează tabere gratuite, prin Direcțiile Județene pentru Sport și Tineret, pentru preşcolarii, elevii şi studenţii cu dizabilități, împreună cu asistenţii personali ai acestora. Bugetul total alocat este de 3 milioane de lei.

3082 locuri pentru persoanele cu dizabilități și 3495 locuri în taberele sociale își așteaptă beneficiarii în acest an. Detaliile legate de calendarul taberelor pot fi consultate la fiecare DJTS în parte și la DSTMB, în cadrul municipiului București, tot acolo urmând să fie depuse și cererile pentru acordarea unui loc gratuit. Acestea trebuie să fie însoţite de o copie după documentul care atestă gradul de handicap şi o adeverinţă emisă de unitatea de învăţământ care să ateste încadrarea într-o formă de învătământ.

Cererea poate fi depusă atât de părintele sau reprezentantul legal al persoanei cu handicap cât şi de un reprezentant al unităţii de învăţământ de care aparţine. În cazul studenţilor cererea poate fi depusă personal sau prin reprezentant”, informează MTS printr-un comunicat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.