În plină pandemie, când noul coronavirus se răspândește cu repeziciune, există și lucruri bune care sunt contagioase, precum empatia, dorința de a face bine și iubirea față de semeni. Aceste trăsături le regăsim la Bogdan Anicescu, un tânăr de 31 de ani, care este impulsionat de dorința de a-i ajuta pe cei mai vulnerabili.

Pe parcursul conferințelor de la MAI, care se desfășoară în aceste zile pe posturile de televiziune, pe lângă oamenii statului apare și Bogdan, care le oferă posibilitatea persoanelor cu deficiențe de auz, să poată afla cele mai recente informații și măsuri de prevenire a noului COVID-19.

Bogdan Anicescu este absolvent la Psihopedagogie Specială, dar și interpret în limbaj mimico-gestual în cadrul Asociației Naționale a Surzilor din România. De asemenea, el este manager al proiectului „Voci pentru Mâini: Interpretare Video la Distanță” și interpret al Știrilor Kanal D.

Este un om modest, plin de pasiune și de energie Aceste calități l-au adus în atenția celor de la Ministerul de interne, care au rămas impresionați de angajamentul și dorința lui de a contribui, alături de toți ceilalți, pentru limitarea îmbolnăvirilor. Potrivit MAI, Bogdan a fost ales să traducă, prin limbaj mimico-gestual, mesajele pentru persoanele cu dificultăți de auz în cadrul conferințelor, din patriotism.

,,El este Bogdan. Un român care și-a asumat să ne ajute dintr-un motiv pe care poate încă nu și l-a căutat, dar pe care noi i l-am găsit: din patriotism. Mulțumim, Bogdan!”, au declarat cei de la MAI pe pagina sa de Facebook.

Multe mesaje de apreciere și de mulțumire s-au strâns la postarea adresată tânărului.

„Am rămas foarte plăcut surprins de această postare a Ministerului Afacerilor Interne. Sunt recunoscător pentru deschiderea arătată nouă. Apreciez că solicitarea Asociației Naționale a Surzilor din România a avut un ecou și că se atrage atenția și pe această cale asupra existenței unei minorități cultural-lingvistice care, asemenea tuturor celorlalte, nu trebuie și nu poate fi neglijată nici în aceste momente de criză, nici în general.

Am fost și suntem o echipă, indiferent de persoana căreia îi revine sarcina de a interpreta în mod direct, fără ocazia de a exersa, aceste comunicate de interes crucial. S-a întâmplat să fiu eu săptămâna trecută și vă asigur că am depus tot efortul pentru a mă adapta cerințelor, așa cum va face oricine altcineva care ar mai putea fi în centrul atenției în perioada următoare.

Mulțumesc tuturor colegilor din A.N.S.R. (oameni profesioniști, inimoși, dedicați și implicați) și salut eforturile celorlalți membri ai comunității Surzilor care, în aceste vremuri dificile, luptă pentru o informare corectă, din surse oficiale! Rămâneți în siguranță și împreună vom reuși!”, a scris Bogdan pe pagina sa de Facebook.

Bogdan spune într-un interviu că, lecția cea mai importantă pe care a învățat-o din această profesie este să se concentreze pe fiecare persoană în parte, pentru că fiecare om este unic, iar în rândul persoanelor cu probleme de auz există o diversitate incredibilă, dincolo de trăsăturile generale. Și în interpretare, ca și în viață, trebuie să cauți alternative ca să „ajungi” la cel de lângă tine, dacă drumul pe care l-ai urmat anterior nu te mai duce în prezent unde vrei să ajungi. Iar când celălalt te înțelege, pentru câteva secunde, te simți minunat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.