Asociația Cip și Ciangi și Asociația CONIL, în parteneriat cu Complex Cultural Sportiv Studențesc Tei și Academia Victor Hănescu, au organizat duminică, 22 mai 2022, evenimentul ,,Tenis de Bine”, destinat copiilor cu dizabilități.

Proiectul ,,Tenis de Bine” își propune ca, o dată pe lună, copii atipici, refugiați sau din comunități defavorizate să joace tenis, să descopere că sportul înseamnă autodepășire, bucurie și prietenie.

,,Într-o zi geroasă de noiembrie, un grup de oameni au decis să înceapă un proiect de sport, din care copiii să câștige. Duminică, 22 mai, cu soarele de vară deasupra noastră, acest proiect demarează cu un episod-pilot (…) Ne-am propus ca cel puțin o dată pe lună, copii atipici, refugiați sau din comunități defavorizate să joace tenis, să descopere bucuria sportului și a prieteniei, pe care acesta o poate genera, alături de părinți eroi și antrenori cu experiență”, transmit reprezentanții CONIL, într-un comunicat de presă.

De asemenea, alături de organizatori, o mână de oameni empatici și generoși au decis să susțină acest prim eveniment. Este vorba despre Complexul Cultural Sportiv Studenţesc Tei, Academia Victor Hănescu și Decathlon România.

,,Planurile sunt mari și multe, iar copiii merită totul. Dacă lucrurile sunt grele pentru unii dintre noi, ei bine, pentru puștii cu autism, Sindrom Down, epilepsie, scolioză, ADHD sau întârziere mintală ele sunt mult mai dificile. Iar părinții lor merită la rându-le o anume susținere pe care statul român încă nu o poate oferi așa cum trebuie. Susțineți copiii printr-un ,,bravo”, o donație sau o vorbă bună în stânga și-n dreapta, aici: https://www.patreon.com/cipsiciargi; https://conil.ro/#doneaza, se mai menționează în comunicat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.