Guvernul a decis marți, 28 ianuarie 2020, să amâne termenul de depunere a Formularului 230 până la data de 25 mai, astfel încât doritorii să aibă mai mult timp pentru completarea formularului. Amânarea va deveni oficială după ce apare în Monitorul Oficial.

De anul acesta, cei care doresc să redirecționeze parte din impozitul pe venit pentru susținerea ONG-urilor sau pentru acordarea de burse private pot depune formularul 230 într-o formă schimbată. Concret, se poate face redirecționarea o dată la doi ani, nu anual, cum se proceda până acum. Mai mult, pe lângă salariați și pensionari, și cei care obțin venituri din anumite activități independente pot utiliza acest formular, cum sunt cei care obțin venituri din chirii.

Noul model al formularului 230 a fost oficializat prin Ordinul ANAF nr.147/2020, care se aplică deja pentru redirecționarea unei părți din impozitul pe veniturile din anul 2019.

Procentul de 3,5% poate fi acordat entităților non-profit care sunt înscrise în Registrul entităţilor/unităţilor de cult, dar și pentru burse private.

Amânarea termenului de depunere a Formularului 230 va fi oficială după publicarea în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.