Consorţiul Internaţional al Dizabilităţii şi Dezvoltării (IDDC) și membrii săi au lansat inițiativa de promovare a Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități (3 decembrie) prin organizarea Săptămânii Europene a Dizabilității și Dezvoltării (EDDW), informează EDF.

Această săptămână va avea loc între 3 și 10 decembrie, când este Ziua Internațională a Drepturilor Omului. Obiectivul Săptămânii Europene a Dizabilității și Dezvoltării este de a crește gradul de conștientizare și sensibilizare a Uniunii Europene (UE) și a statelor sale membre cu privire la drepturile persoanelor cu handicap, pentru a promova punerea în aplicare a Convenției Organizației Națiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu dizabilități (CRPD) și pentru a consolida legăturile dintre CRPD și Agenda pentru dezvoltare durabilă din 2030.

UE a ratificat CRPD în 2011, fiind unul dintre cei mai entuziaști promotori ai Agendei 2030. În plus, împreună cu statele sale membre, UE este cel mai mare donator de ajutor pentru cooperare internațională. În acest sens, IDDC promovează Săptămâna Europeană a Dizabilității și Dezvoltării ca o sărbătoare anuală pentru a întări mesajul de a nu lăsa pe nimeni în urmă.

În cadrul Săptămânii Europene a Dizabilității și Dezvoltării, IDDC organizează și un concurs de fotografie. Obiectivul concursului de fotografie este de a schimba barierele de atitudine față de persoanele cu dizabilități. Fotografiile trimise la acest concurs ar trebui să reflecte ideea incluziunii într-o lumină pozitivă.

Traducere: Lavinia Elena Niculicea

Sursa…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.