Un tânăr cu deficiențe de vedere a venit în audiență la primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, pentru a cere sprijin în problema locuinței sale. Cosmin a suferit un accident, iar din 2015 a început să-și piardă vederea.

Cristian Popescu Piedone a hotărât să se implice personal în acest caz, așa că a demarat o acțiune de voluntariat.

„Mi-am depășit atribuțiile din fișa postului. Le-am depășit atunci când am pus simțirea mai presus. În fața lui Dumnezeu răspund cu fișa postului de om. Și o voi face cu fruntea sus. Menirea mea e să fiu om înainte de toate, iar ca primar, am datoria morală să fac tot ceea ce-mi stă în putere… N-am obosit și nu voi obosi să ajut”, a declarat primarul Piedone.

Cosmin și-a făcut curaj și a cerut ajutorul edilului sectorului 5, în vederea ecologizării curții în care se află casa părintească, deoarece atât curtea, cât și casa erau într-o avansată stare de degradare, tânărul fiind nevoit să se mute în casa unei vecine.

„A fost casa părintească a bunicilor mei, unde am și copilărit. Din cauza accidentului meu și pentru că imobilul era degradat am fost luat în gazdă de o vecină”, a spus Cosmin.

Cosmin și-a dorit un cămin. A reușit să strângă câțiva bănuți, dar prea puțini ca să-și poată împlini visul. Emoționat de povestea tânărului, Cristian Popescu Piedone a oganizat imediat acțiunea ,,VOLUNTAR PENTRU SPERANȚĂ”, la care mai multe companii private, dar și angajați ai Primăriei s-au oferit să participe. Visul tânărului a început să prindă contur.

,,Îi alungăm bezna și gândurile de prisos. Îi redăm surâsul! Îi îndeplinim visul din vis! Pentru sufletul lui bun, în juru-i s-au adunat oameni buni și inimi bune! I-au venit la poartă… străini dornici să-i fie prieteni! Pe viață! Gata! Buruienile și chirpicii de acum o săptămână s-au dus! Căsuța-container, bucuria aceea măruntă, pe care a visat-o și-a tot visat-o a ajuns!”, a scris Cristian Popescu Piedone pe pagina sa de Facebook.

Cu ajutorul voluntarilor, Cosmin a primit o casă nouă. În locul vechii case de chirpici a primit o locuință tip container, autorizată, cu tot ceea ce are nevoie.

,,Mulți ani de zile am așteptat momentul ăsta. Mulțumesc pentru sprijin domnului primar. De asemenea, aș vrea să le mulțumesc tuturor oamenilor.(…) Acum pot și eu să încep să-mi construiesc o viață, să merg mai departe cu studiile și să-mi găsesc pe cineva”, a spus cu emoție în glas Cosmin.

Compania de salubritate ,,Urban” a intervenit și a pus la dispoziție resursele necesare pentru ecologizarea locuinței.

Compania ECOSUD S.A. a contribuit prin oferirea  spațiului de depozitare a deșeurilor. Nordis, o altă companie care și-a oferit sprijinul în această acțiune de voluntariat, a intervenit cu turnarea plăcii, refacerea gardului, racordarea la utilități și cu dotarea unui container de locuit. De asemenea, la această acțiune de voluntariat au luat parte și alte companii care au dorit să-și păstreze anonimatul.

,,Cosmin va avea în sfârșit un loc al lui, dotat și utilat pentru nevoile unei persoane nevăzătoare. Vreau să mulțumesc, cu această ocazie, tuturor celor care au participat la acțiunea de astăzi, pentru a sprijini acest tânăr”, a precizat Cristian Popescu Piedone.

https://www.facebook.com/100044165993166/videos/887155298538256

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.