Florin Mihuț, în vârstă de 25 de ani, din Oradea, este un tânăr ambițios și luptător care nu a lăsat ca dizabilitatea să-i limiteze viața. El este sportiv de performanță și model în scaun rulant Atipic Beauty. Faptul că este într-un scaun rulant nu îl împiedică să-și urmeze visul de a reprezenta România la Paralimpicele din 2024.

Până anul trecut, Florin avea o viaţă normală și visa să facă performanță în sport, pasiunea sa cea mai mare. El practica fotbal, înot și mersul pe role. În primăvara anului 2019, el a reuşit să obţină locul I la un concurs de role, desfășurat în Ungaria. Însă o clipă de neatenție i-a schimbat întreaga viață.

În iulie 2019, cu câteva săptămâni înainte de a participa la cea mai importantă competiție de viteză pe role în Berlin, acesta s-a accidentat grav în timp ce conducea o motocicletă. În urma accidentului, Florin s-a ales cu răni grave la coloana vertebrală, rămânând paralizat de la abdomen în jos.

Deși a primit un diagnostic crunt, Florin nu a renunțat să lupte cu viața, iar sportul i-a deschis calea spre un univers plin de posibilități. El a căutat modele în țară și în afară, exemple de atitudine pozitivă și reușită, care să-i ofere porția necesară de motivație și entuziasm. Astfel, a învățat să-și accepte dizabilitatea, să o reconsidere, să o vadă ca pe o posibilitate de a face cât mai multe lucruri frumoase și pline de inspirație.

Tânărul bihorean spune că datorită credinței și sportului a reușit să depășească depresia, să-și regăsească forța și entuziasmul din prezent și să câștige o altă viziune asupra vieții. În plus, prietenii și mulți oameni pe care i-a întâlnit l-au motivat să continue.

,,Hobby-ul meu cel mai mare este și va rămâne sportul. Acesta m-a scos din depresie. Sportul și credința. Cred că Dumnezeu m-a ajutat foarte mult. L-am simțit și în ziua accidentului.Când am căzut și m-am văzut întins pe asfalt mi-am zis: ,,Doamne, acum sunt doar în mâinile Tale”. Îmi aduc aminte de ziua aceea ca și cum ar fi fost ieri. Și acum parcă simt asfaltul cald. Atunci când pierzi tot, câștigi ceva. Câștigi o altă perspectivă. Perspectiva aceasta m-a ajutat să trec peste tot ce a însemnat depresie, durere. Cred că m-a ajutat foarte mult sportul. M-au ajutat foarte mult: Dumnezeu, sportul, dar m-au ajutat foarte mult și prietenii. De obicei, aceștia dispar în situații de acest gen. Nu a fost și cazul meu”, mărturisește Florin.

Florin  povesteşte într-un videoclip publicat pe contul său de Facebook că merge în continuare la sala de fitness şi visează să participe la Jocurile Paralimpice cu handbike-ul,  deoarece nu se mai poate cu rolele. Pentru a-și achiziționa acest echipament special adaptat, el are nevoie de 12.000 de euro.

,,Chiar dacă mobilitatea mea este afectată, nu vreau să renunț la visul de a face sport. Dacă înainte de accident am reușit performanța de a fi campion la proba de 200 km de patine cu rotile, acum vreau să concurez la competiții de alergare și ciclism din scaunul rulant. Pentru asta am nevoie de un echipament special adaptat, un handbike, ale cărui costuri sunt mai mari decât îmi permit. Susține visul meu”, mai spune el.

Florin mărturisește că își dorește foarte mult acest echipament special, o bicicletă cu trei roţi unde sunt folosite mâinile pentru a pedala. Este o bicicletă special creată pentru persoane cu dizabilităţi, care le oferă acestora șansa de a participa la competiții sportive.

,,Obiectivul meu, dacă aș putea obține o bicicletă, sunt Paralimpicele, în 2024, la Paris. Acolo mi-aș dori să ajung. Acesta e obiectivul meu: să ajung cât mai sus pot și să reprezint România”, adaugă Florin.

Toți cei care doresc să îl ajute pe Florin să-și împlinească visul, pot dona în conturile deschise pe numele lui în cadrul băncii Transilvania:

 RO08BTRLRONCRT0277002801 în lei

 RO55BTRLEURCRT0277002801 în euro

 RO13BTRLGBPCRT0277002801 în lire

De asemenea, se mai pot face donaţii şi în contul de Revolut: RO77 BREL 0005 5060 8806 0100, titular Florin Mihuţ.

Cei care doresc să-l contacteze pe Florin Mihuț o pot face pe Instagram (@florinmihut098) sau pe Facebook: https://www.facebook.com/florin.mihut.92

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.